La sípia, com molts altres mariscos, pot tornar-se dura i gomosa si no es cuina adequadament. Aquest problema sol sorgir en sotmetre-la a temperatures molt altes durant un temps breu o, al contrari, en sobrecuinar-la sense control. Tanmateix, és conegut que cuinar-la a foc lent és la clau per transformar la seva textura de ferma a tendra. Un producte tan exquisit i deliciós com la sípia ofereix moltes combinacions i receptes de tots colors per gaudir-la durant tot l'any. A continuació, repassem algunes receptes perquè puguis prendre'n nota i cuinar-les quan decideixis degustar aquest producte tan bo.

🤩 Les àvies tenien raó: aquest és el millor truc perquè la sípia quedi sempre tova
 

Fideuada de sípia

Comencem el reguitzell de propostes amb uns fideus al mar en els quals volem que la sípia en sigui la protagonista i per aquest motiu hi afegirem la tinta d'una sola sípia. D'aquesta manera, la tinta no ens tenyirà la pasta de color negre, però ens aportarà tota l'essència de la sípia que busquem. Juntament amb un fumet de peix de roca, tot plegat ens garantirà un sabor excel·lent en aquest plat. Són petites variants sobre una mateixa recepta que permeten obtenir diferents resultats amb matisos que, de vegades, resulten sorprenents. 

🍴 Recepta de fideuada de sípia
 

Suquet de sípia amb gambes i escopinyes

Continuem amb un plat mariner, d'aquells que fan diumenge. Un suquet fet amb sípia, patates, gambes ja pelades i unes escopinyes fresques per decorar el plat. Tot senzill, però bo. Només t'has de preocupar d'escollir el vi que més t'agradi i gaudir d'un merescut repòs. Aquests plats mereixen predisposició i temps per gaudir-los. Si te'n sobra i en portes a la feina, seràs l'enveja de tota l'oficina!

🍴 Recepta de suquet de sípia amb gambes i escopinyes
 

Daus de sípia a la planxa

Ara és el torn d'uns excel·lents daus de sípia a la planxa amb all i julivert que no deixen indiferent a ningú. Recorda que la sípia té dues coccions: una inferior a cinc minuts i una altra superior als 25 minuts. Qualsevol cocció intermèdia farà que la sípia quedi dura. Bon profit!

🍴 Recepta de daus de sípia a la planxa
 

Espaguetis amb tinta de sípia

No només es pot emprar la sípia amb plats de mar, sinó que també hi ha plats de carn o pasta en què hi pot ser present. En aquest cas veurem uns espaguetis amb tinta de sípia, boníssims! Una recepta agradable i fàcil de cuinar que no comporta gaire temps i pots obtenir un resultat magnífic.

🍴 Recepta d'espaguetis amb tinta de sípia
 

Estofat de sípia amb patates

Passem ara d'un plat atemporal a un d'aquells plats d'hivern que fan caliu a taula, dels de tota la vida, vaja.  Molt fàcil de fer i amb productes econòmics. Com tots els guisats, convé deixar-lo reposar 24 hores, i és quan estarà perfecte. Som-hi!

🍴 Recepta d'estofat de sípia amb patates
 

Mandonguilles amb sípia i pèsols

I acabem amb una recepta tradicional. Hem fet sípia amb pèsols i pèsols amb mandonguilles, però no totes dues juntes. El resultat? Formidable. I si pots trobar pèsols frescos, ja és la bomba i, òbviament, no compris les mandonguilles ja fetes si no és en un lloc de plena confiança. La carn picada s'oxida molt ràpidament. Com sempre recomanem, aquest és un bon plat per fer una gran quantitat i congelar-ne una part.

🍴 Recepta de mandonguilles amb sípia i pèsols
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!