El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
Els millors restaurants sense turistes a Barcelona
La capital catalana s'ha omplert exageradament de restaurants italians, japonesos, xinesos, locals d'empanades argentines i un llarg etcètera. Ara bé, l'escenari no és cent per cent dramàtic gràcies a la resiliència de restaurants a Barcelona que resisteixen als turistes i són espais de gaudi i bon menjar per als catalans.
Tastem
El restaurant Tastem dignifica i representa encertadament la fórmula d'èxit i el sabor del que és la cuina de Catalunya, la tradicional amb petits tocs de l'estil mediterrani. Anar al Tastem és sinònim d'una experiència nostrada que et permetrà conèixer què mengem a Catalunya, quins plats ens caracteritzen, així com petites petjades de tocs moderns que milloren la qualitat de les receptes que ens presenten en Jordi Anglí i l'Aleix Reig, cuiner i propietari, respectivament, que aixequen plegats el negoci des de fa quasi dos anys.

Ubicat a l'antic Jaume de Provença, la primera estrella Michelin de Barcelona, al carrer de Provença 88, el Tastem no és un restaurant que aspiri a lluir una estrella Michelin als llibres gastronòmics de l'Estat, sinó que va a la recerca d'una estrella, o més, als cors i paladars d'aquells qui estem farts de veure com les cartes de tants i tants restaurants de la capital es transformen en un intent d'atraure una massa turista que es veu impedida a menjar allò que realment és propi del nostre país. I, Tastem, en aquest aspecte són els millors, ja que s'han mantingut fidels a la cuina tradicional i catalana com a pal de paller de la seva carta i els seus menús. Tota una bafarada d'aire fresc cada cop més insòlita a la ciutat comtal.
📍 Carrer de Provença, 88
Apät
Existeix la restauració més enllà del centre: aquella que, precisament, busca l'essència de barri, la restauració entesa de forma popular, on es dona cita la gent que hi viu i connecta les persones que regenten el bar o el restaurant amb els qui hi van a gaudir. Proporciona confort asseure's a un tamboret o al banc, amb una taula davant, i saber que podràs parlar amb els propietaris o treballadors, buscant el contacte social simpàtic, sense que et calgui companyia perquè potser la trobaràs allà. I per descomptat, que hi menjaràs i beuràs fantàsticament. Aquesta sensació de comoditat i tranquil·litat es troba a Sants, just a una de les entrades (o sortides) del Parc de l'Espanya Industrial, al restaurant Apät.
📍 Muntadas, 14
La Palma de Bellafila
Obro la porta del restaurant i em saluda amablement la Judit que marxa de seguida cap a la bodega La Palma. Em quedo atès per l'Albert, l'Alain i en Jordi Parramon. M'hi fixo, d'entrada, en un menjador a tres nivells i espaialment ben repartit amb la possibilitat de menjar a la barra, una opció cada cop més en tendència a Barcelona. Ho celebrem! La carta es desglossa en tapes i plats principals en una clara referència a la cuina catalana, no només la tradicional, sinó la moderna i reformulada amb tocs actuals. Bé, disculpeu-me, exactament no és cuina catalana: “A mi m'agrada dir que elaboro cuina mediterrània”, explica en Jordi Parramon. “És el receptari que hem vist tota la vida, però el poso al dia”. Producte de proximitat i productors de confiança són les claus d'aquesta nova obertura al barri del Gòtic.
📍 Carrer de Bellafila, 5
Louro
Barcelona és plena de bons restaurants de cuina catalana. La d'aquí és, sens dubte, una de les millors gastronomies de l'Estat. Però si hi ha una regió que també destaca per la qualitat, la quantitat i els bons preus dels seus plats és Galícia. En un racó de la Rambla de Barcelona, amagat entre locals turístics de cervesa i sangria, trobem el restaurant Louro, un santuari de cuina gallega amb plats casolans i un ambient familiar.

El Louro no és un restaurant de menú de migdia. Obren només els caps de setmana i els vespres de dijous, un horari perfecte per anar-hi en família. L'oferta és ajustada i està bé que tinguin pocs plats perquè qui molt abraça, poc estreny; uns quants entrants, plats principals i quatre postres. També tenen diferents vins, molts dels quals són de Galícia. La majoria dels plats són tradicionals, com el pop, les zamburiñas o els pebrots de Padrón, però també tenen un parell d'opcions més exòtiques per satisfer els amants de les modes de la ciutat.
📍 Rambla de los Capuchinos, 37
The GreenHouse
Avís per a navegants. Queda clar que un menú per 24,90 € no és el menú més barat de la ciutat, però tampoc és el més car ni de lluny. Però trobar un lloc a la plaça Catalunya on serveixin un menú, amb una bona qualitat, amb producte de casa i amb unes quantitats raonables per un preu que no puja dels 25 €, és una fita que cal celebrar. Encara més si tenim en compte que és el restaurant d'un hotel, on sovint es menja pitjor i a uns preus més cars. El menú del Greenhouse consta d'un entrant, un plat principal de carn, peix, arròs o pasta i les postres, a més de l'aigua, pa i cafè. El restaurant Greenhouse ofereix refugi als detractors de les franquícies que vulguin menjar bé, a un preu raonable i amb una qualitat del menjar que recorda a la millor cuina casolana.
📍 Carrer de Bergara, 6