El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

Restaurants per al cap de setmana 15 i 16 de febrer

Per a aquest cap de setmana del 15 i 16 de febrer apostem per fer territori i recomanar un restaurant per a cada província del nostre país.

Restaurant Sisè: la millor opció a Lleida

L’Àngel Esteve va obrir el restaurant Sisè fa un any i escaig. Aquest jove xef nascut a Lleida, tot i tenir només 27 anys, ha passat per cuines tan prestigioses com les del Celler de Can Roca, el Mugaritz, el Coure o el Gresca. El local, amb parets blanques i sostre negre, amb taules de fusta amb les seves estovalles de roba, podria semblar una antiga nau industrial, al fons de la qual trobem una barra majestuosa, folrada de rajoles quadrades de color taronja, que recorda la cuina a la vista del restaurant Compartir Barcelona. Des de la barra, el comensal pot observar durant l’àpat —des d’un còmode tamboret— com el xef, juntament amb el cap de cuina, Marc Chic, domen les brases amb una precisió extrema, mentre cuinen al foc, sense parar de remenar cassoles i paelles, per acabar muntant els plats davant teu. Ajudats sempre pel Roman a la cuina, i la Mia, que controla la sala. La carta del restaurant Sisè, que renoven setmanalment, la conformen únicament sis primers plats i sis segons, però Déu meu senyor quines dotze plates.

Els Tinars: la millor opció a camí a la Costa Brava

Una bonica manera d’arribar a la Costa Brava és fer-ho amb la panxa plena, així, quan ja hi ets, no has de pensar a omplir-la. Una de les millors opcions per fer-te un homenatge qualsevol cap de setmana de l'any i acabar ben tip, és a prop de Girona i anant cap a la Costa Brava, segons com es miri. Parlo del restaurant Els Tinars, ubicat en una antiga masia familiar al terme municipal de Llagostera arreglada fa més de 30 anys. Ara mateix, el restaurant Els Tinars l'abandera la tercera generació de la família Gascons Lloveres: el Carles Gascons com a xef i la seva germana Elena com a cap de sala, que mantenen l’estrella Michelin que van guanyar el 2008, així com un parell de Sols Repsol.

Carbònic: la millor opció a 15 minuts de Tarragona

Efervescència. Com també l’àcid carbònic, que sap mantenir l’equilibri amb altres substàncies i originar diferents fórmules, el restaurant amb el nom d’aquesta composició química domina diferents tecles a la seva excel·lent cuina. Obert el 2022, en un exquisit i ampli local amb capacitat per a 120 persones paral·lel al Passeig de la localitat de Salou, ofereix àpats que segueixen una filosofia summament respectuosa amb el producte i afegint a l’equació una òptima relació qualitat/preu, especialment si pensem en les proporcions de les peces que serveixen, tant de diferents peixos com dels filets de vaca. Tot idoni per a compartir i agradar a qualsevol comensal, un detall fabulós ara que s’acosten festes i volem celebrar-ho al voltant d’una taula rodona (sí, en tenen!) on tothom gaudeixi i quedi satisfet.

Kasa Hanaka: un lloc sense turistes a Barcelona

Kasa Hanaka és un restaurant japonès, però també és la cafeteria de barri on anar a berenar quan els nens surten de l'escola. Situat al barri del Putxet, és difícil arribar-hi de casualitat. El restaurant s'ubica en un centre cívic de Sant Gervasi, un edifici petit i amagat sense grans rètols que indiquin el local, més enllà del nom escrit en petit a la carta que guarda l'entrada. Es tracta d'un lloc on ho tenen tot pensat. D'entrada, la carta; un manual precís, concís i entenedor de l'oferta gastronòmica del restaurant. Un disseny útil que se suma a la brillant explicació que l'Adrià, xef i cambrer del local, ens fa tan bon punt seiem a taula. L'Adrià és el cambrer més amable que m'he trobat mai en un restaurant. Té una manera de ser molt propera que fa, en gran part, que Kasa Hanaka mantingui aquest esperit acollidor i de barri.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!