Els cupcakes i les magdalenes no són ben bé el mateix. Ara bé, per celebrar el dia mundial del cupcake, què millor que preparar un dolç similar, però molt més típic de casa nostra: les magdalenes. Sovint ens referim als cupcakes, als muffins i a les magdalenes com si fossin el mateix, però malgrat que són pastissets molts semblants, cadascun té la seva particularitat. Avui t'expliquem com pots preparar-los a casa per endolcir de la manera més divertida els teus àpats de Nadal.
Receptes de magdalenes
Per saber la diferència entre magdalenes, cupcakes i muffins pots fer un cop d'ull a aquest article, però a grans trets, cada dolç es fa amb uns ingredients concrets que determinen la manera com ens hi referirem. Per simplificar-ho, però, avui ens hi referirem de manera lliure; al cap i a la fi, tothom parla de magdalena quan veu un cupcake perquè és el producte tradicional que més s'hi assembla.
Magdalenes clàssiques
Abans de complicar-nos la vida amb invents americans, convé saber com es preparen unes bones magdalenes casolanes de tota la vida. És molt probable que quan les aprenguis a fer ja no vulguis canviar de recepta, perquè si és bo, per què canviar-ho? Però si després de tastar les magdalenes tens ganes de seguir innovant, et deixem més receptes a continuació perquè continuïs embrutant-te el davantal.
Magdalenes de civada i xocolata
Aquesta és una recepta semblant a l'anterior, però amb alguna modificació. En aquest cas, les magdalenes es fan a base de civada i se'ls incorpora xocolata per fer-les més suculentes. Tingues en compte que, malgrat que les quantitats sí que han de ser més o menys exactes per aconseguir que creixi bé al forn, els ingredients que hi posis per afegir-hi sabor els pots modificar com més t'agradi.
Muffins de nous i xocolata
De les magdalenes passem als muffins. A primer cop d'ull no sembla gaire diferent, però aquesta recepta, com la resta de muffins, és menys dolça que les magdalenes de sempre. Bé, si et ve de gust hi pots afegir sucre, però la gràcia és aconseguir un resultat diferent.
Cupcakes de plàtan i xocolata
Passem als cupcakes. Aquesta recepta de plàtan i xocolata és molt llaminera. La gràcia dels cupcakes és que pots fer servir ingredients menys habituals en rebosteria que et permeten jugar amb un ventall de sabors més ampli. Els cupcakes, com tot invent americà, són una versió endolcida d'un dolç que ja existia.
Cupcakes de Halloween
No ens posarem puristes: si t'estàs plantejant fer uns cupcakes, pots celebrar Halloween. Si vols fer la Castanyada, millor que no facis cupcakes i et posis a fer panellets. I si bé és cert que ara ja és tard per aquestes festes, en realitat aquesta recepta et pot servir d'inspiració per tematitzar la gastronomia de qualsevol festa. Pots fer cupcakes de Nadal, de tortell de Reis, per Sant Valentí o per l'aniversari de la teva tieta.