Cansat del típic be, el capó o la mateixa font de marisc? Et toca ser exercir d'amfitrió aquesta nit de Nadal i vols canviar les tradicions, però et falten idees? Aquí van tres receptes amb què sorprendre els teus convidats i aconseguir que acabin aplaudint després d'escurar fins a l'última gota del plat.
3 receptes per ressaltar a la nit de Nadal
Filet Wellington
Ha passat de ser considerada una recepta descatalogada pròpia de restaurants massa clàssics a tornar a alçar-se amb el títol de la més buscada. De fet, xefs de reconegut prestigi tornen a incloure-la a les seves cartes, tant la versió més clàssica amb carn com algunes novetats que inclouen peix. Els ingredients que necessites:
- Una peça gran de filet de vedella sense partir
- 4 cebes
- Mig quilo de xampinyons
- 1 bric petit de nata líquida per cuinar
- Una cullerada de Salsa Worcestershire
- 50 grams de paté
- Massa de pasta de full rectangular
- 1 ou per pintar la pasta de full
- Mostassa de Dijon
- Sal i bullis aromàtiques al gust com la farigola
![pexels nadin sh 11267448 pexels nadin sh 11267448](/uploads/s1/44/91/59/73/pexels-nadin-sh-11267448_15_630x420.jpeg)
Comencem trossejant i sofregint les cebes i els xampinyons. Quan siguin daurats, s'afegeix la nata líquida i la salsa Worcestershire. Es deixa que es cuini tot junt uns minuts i es reserva. Assaona el filet i segella'l en una paella a foc alt per tots els costats. També es deixa refredar. Quan les dues preparacions són fredes, estenem la massa de pasta de full i la cobrim amb el sofregit i repartim el paté. Després, untem bé el filet amb la mostassa i el col·loquem sobre la massa. Amb ajuda del paper de forn emboliquem la carn amb la massa i ens ajudem de l'ou batut per tancar els buits. Ja en la safata del forn acabem de pintar i es deixa cuinar entre 30 i 45 minuts. Depenent del gruix de la carn i del punt de cocció que ens agradi. Abans de partir i servir, ha de reposar uns 10 minuts. Unes verdures rostides són la millor companyia per a aquest plat tan contundent.
Rap en salsa americana
Aquesta recepta és ideal per a celebracions familiars en les quals no hi ha gaire protocol perquè la baralla per la salsa és gairebé un ingredient més. El que necessites abans que es posi a la taula és:
- Un rap tallat a trossos grans (per a quatre persones)
- Una ceba
- Mitja llauna de tomàquet triturat
- Un sobre de tinta de calamar
- Licor per flamejar tipus conyac
- Salsa Tabasco si vols donar-li un toc picant i un extra de pa de fogassa amb molta molla per sucar bé
![Rap salsa americana Rap salsa americana](/uploads/s1/44/91/59/97/rap-salsa-americana_15_630x420.jpeg)
Comença marcant el rap en una paella calenta amb una mica d'oli. Reserva el peix, afegeix una mica més d'oli i escalfa la ceba a foc lent. Quan sigui daurada, afegeix una mica de la tinta de calamar per donar-li aquest toc marró tan característic i la salsa de tomàquet. Arriba el moment de flamejar amb el licor triat. Quan la flama desaparegui, afegeix la salsa picant (si vols) i assaona. Si ho necessites, pots preparar el plat fins aquest punt amb temps i reprendre'l quan els teus convidats estiguin a la taula. Només hauràs d'escalfar la salsa i després afegir el rap. En 10 minuts (mentre degusten l'aperitiu) tindràs el plat llest per servir. Com a guarnició pots elegir entre patates fregides (si hi ha nens te'ls hauràs guanyat) o arròs salvatge. I recorda la doble ració de pa.
Rodó de gall dindi
Una recepta versàtil, lleugera i més econòmica per omplir de sabor taules molt freqüentades. Per a quatre persones necessites:
- 1 pit de gall dindi
- 10 talls de pernil o bacó
- 250 grams de carn picada de porc
- Un grapat d'orellanes, prunes seques i passes juntament amb un altre de pinyons
- 1 ceba
![Rodó de gall dindi Rodó de gall dindi](/uploads/s1/44/91/61/35/redondo-de-pavo_15_630x420.jpeg)
Prepara un sofregit amb la ceba, la carn picada i els fruits. Després estén sobre paper film els talls del pernil o el bacó i col·loca a sobre el pit de gall dindi obert i estirat. Assaona al teu gust i estén a sobre el sofregit. Amb ajuda del paper plàstic, enrotlla tots els ingredients i fixa'ls amb escuradents. Perquè quedi més cruixent, daura per tots els costats el rotllo en una paella abans d'introduir-lo al forn. En menys d'una hora tindràs el teu llest. Per donar-li un punt més vegetal pots afegir uns espinacs i si vols que estigui més sucós afegeix formatge al farcit. En aquest cas, com a guarnició et pots decantar per un puré de patates lleuger o un arròs amb pesto.