Cansat ja de tant sandvitx i tanta amanida de pasta que es queda seca i tova al poc de sortir de casa? Encara que menjar a la platja ja és un luxe en si mateix, si a més variem i fem atractiu aquest tàper, l'experiència puja molts punts més.

Però abans de començar amb la llista d'idees, millor deixar clars quins són els principals errors que sovint cometem. El primer és triar productes que no suporten gaire bé la calor, tant perquè s'espatllen i el seu sabor o textura no és agradable, com pel fet que poden provocar-nos una intoxicació i aconseguir que aquell dia passi de ser un gran record a un de molt dolent.

Foto: Pixabay

Així, evita les salses com la maionesa i també l'ou que no està gaire quallat, com la truita poc feta. També les carns freda com el gall dindi o el pernil cuit. Mariscos i peixos tampoc no són bones idees.

Un altre error és el pa. Si el portem sol es quedarà dur després d'unes hores de calor. Però, si el mullem en alguna salsa o amb oli, es convertirà en alguna cosa encara pitjor. Millor que entrepans, aposta per truites i prepara tacos o burritos.

I ara sí, aquí van cinc opcions per a un menú de deu:

  • Verdures rostides. Una escalivada és ideal. És saludable, fàcil de preparar, sadolla, però no infla i es pot prendre del temps sense problema. Carbassó, unes albergínies i una mica de pebrot són perfectes. A més, les pots cobrir amb el formatge que més t'agradi, des d'un que es fon fins a un feta que aporta més sabor. Així, amb aquesta proteïna, tindràs un plat complet.
Foto: Pixabay
  • Amanida de cigrons. Si t'agraden les amanides, però estàs cansat de les de pasta o arròs i no suportes la textura de l'enciam calent, les de llegums són l'opció ideal. A més de ser un plat ultra saludable, et traurà la gana per complet i t'ajudarà a sentir-te bé. Pots preparar-la amb un pot de cigrons ja cuits i les hortalisses que millor et senten. Una idea és amb tomàquet, pebrot, ceba, cogombre i algunes herbes aromàtiques per donar més sabor i frescor. El truc és portar l'amaniment a part. Un pot de vidre tanca bé i és còmode.
  • Crestes. Sí, les clàssiques de tonyina i tomàquet o algunes de diferents que incloguin carn, verdures o formatge. La de formatge, tomàquet i alfàbrega és deliciosa i són més refrescants. Si no vols fritada, pots cuinar-les al forn i així no sumar tantes calories. A més de poder portar de diversos sabors, també és un producte que no necessita fred i té un gust fenomenal a temperatura ambient.
Foto: Pixabay
  • Coca de verdures. Ja que les truites i els quiches estan una mica desaconsellades si no vols portar nevera, les coques seques són més segures. Ja saps, una base fina, afegeixes els ingredients que més t'agradin i al forn. Del temps és igual de bona que acabada de fer (o més). Sobre aquesta coca de verdures pots afegir una mica de pernil, sobrassada o formatge. O una mica de tot!
  • Fruita amb iogurt. Aquí si és més que aconsellable mantenir-lo en fred encara que ja hi ha al mercat iogurts que no necessiten fred. El bo barrejar la fruita amb el iogurt és que, encara que estigui tallada no perdrà tanta aigua. Serà molt més sadollant i també nutrient. Fes la barreja a casa i emporta-te-la en un pot de vidre. Si afegeixes una fruita seca, tindràs un berenar de luxe.
Foto: Pixabay