La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és una amanida de llenties, bròquil i cecina, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!
Les llenties són uns llegums versàtils que es poden preparar de moltes maneres. Estem acostumats a cuinar-les guisades, però a més de plats de cullera, les llenties també serveixen per preparar amanides d'allò més gustoses. Aquest plat que et portem avui, a més de llenties, també inclou bròquil i cecina, dos productes molt diferents, però que combinen de meravella. Una recepta diferent, gustosa, saludable i que et permetrà sorprendre els teus d'una manera ben senzilla. Si bé és cert que en realitat són més de 3 ingredients, els principals només són llenties, bròquil i cecina; una tríada d'èxit que no sabies que podies fer servir.
Aquest plat que et portem avui, a més de llenties, també inclou bròquil i cecina, dos productes molt diferents, però que combinen de meravella
Ingredients de la recepta:
- Cecina
- Llenties
- Bròquil
- Ceba tendra
- Salsa de soja
- Llimona
- Vinagreta
😍 Sípia a la planxa amb amanida d'escarola i xató
El pas a pas de la recepta
- Neteja les llenties cuites i afegeix-les en un bol.
- Cou el bròquil. Posa'l en aigua freda i escalfa-la fins que arrenqui a bullir. Retira'l del foc i afegeix-lo al mateix bol de les llenties.
- En un bol a banda, afegeix la ceba tendra, un raig de salsa de soja i el suc de la llimona. En pots posar més o menys al gust. Barreja-ho bé i aboca la mescla al bol amb les llenties i el bròquil.
- Per preparar la vinagreta ho pots fer com més t'agradi; en aquest cas, una part de vinagre xerès i 3 d'oli d'oliva. Mescla bé la vinagreta i afegeix-ne un raig al bol.
- La soja i la llimona cuinaran lleugerament la mescla. Abans de continuar, deixa-ho reposar una estona i barreja-ho bé perquè la soja, la llimona i la vinagreta amaneixin bé tots els ingredients. L'estona de repòs també permetrà que tots els sabors s'integrin i es barregin millor.
- Per servir-ho, posa la mescla en bols.
- Talla la cecina a tires fines i afegeix-la sobre l'amanida de llenties i bròquil. La cecina donarà un contrapunt de sabor i textura a una amanida refrescant, senzilla i molt gustosa. Si vols pots amanir-ho amb un últim raig d'oli i un polsim de sal, però com que ja hi hem posat vinagreta i salsa de soja, no cal que l'amaneixis amb res més.