La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en la cervesa i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar un pa instantani de cervesa, un pollastre a la cervesa i un peix a la cervesa amb ametlles.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb cervesa
1. Pollastre a la cervesa (homenatge a Antoni Miralda)
Ingredients:
- 1 picantó
- Una cullerada sopera de pebre vermell dolç
- Mitja culleradeta de pebre vermell picant
- Una cullerada sopera d’herbes mediterrànies
- Un pessic de gingebre en pols
- Una culleradeta de sal
- Una culleradeta de sucre
- Oli d’oliva
- Una cervesa de llauna
Elaboració:
Barregem totes les espècies: pebre vermell dolç, pebre vermell picant, herbes mediterrànies, gingebre en pols, sal i sucre. Pintem el picantó amb l’oli d’oliva i l’embetumem bé amb les espècies. Posem una cervesa de llauna oberta sobre una safata de forn i hi col·loquem el picantó, ben assegut. Enfornem a 180 °C durant 45 minuts.
2. Pa de cervesa
Ingredients:
- 250 g de farina normal
- 250 ml de cervesa
- 7 g de llevat químic
- 5 g de sucre
- 5 g de sal
- 50 g de nous picades
- 25 g de mantega
- 10 g de flocs de civada
Elaboració:
Barregem la farina amb el llevat, el sucre i la sal. Hi aboquem la cervesa i barregem amb una cullera. Protegim un motlle de plum-cake amb paper de forn i hi aboquem la barreja. Posem uns trossos de mantega a sobre i ho acabem amb els flocs de civada. Enfornem a 180 °C durant 40 minuts.
3. Peix a la cervesa amb ametlles
Ingredients:
- Un tall de peix de carn forta (rap, déntol, corball) per persona d’uns 200 g
- 2 grans d’all
- 100 g d’ametlles filetejades (crues o torrades)
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- Un pessic de pebre vermell picant
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
Tallem el peix a dauets. En una paella a foc tirant a alt, hi posem el raig d’oli i enrossim el peix, sobretot per la part de la pell, no cal que quedi cuit del tot, només daurat. Ara hi aboquem la cervesa i una mica de sal. Hi posem els grans d’all filetejats i coem un parell de minuts. Ara hi posem les ametlles, el pebre vermell dolç i picant, i deixem que cogui lentament fins que la cervesa pràcticament s’hagi consumit i quedi textura de salsa.