La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les castanyes i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una crema de castanyes, una cassola de castanyes i patata i un cheesecake de castanyes.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb castanyes

1. Crema de castanyes

Ingredients:

  • 200 g de castanyes cuites
  • 2 patates
  • 50 g de fruita seca barrejada: pipes, ametlles, etc.
  • 100 g de mantega
  • 4 ous escalfats
  • Porros
  • Ceba
  • Sal i pebre
Receptes Ada Parellada amb castanyes / Foto: Raquel Sánchez
Crema de castanyes / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

En una cassola hi posem mantega i ceba picada. Fem coure fins que la ceba estovi i no agafi molt color. Ara hi posem el porro i coem uns minuts més. Serà el moment de posar-hi les patates pelades i tallades. Fem un parell de voltes i ho cobrim amb el brou de verdures. Fem bullir lentament durant uns 30 minuts. Salpebrem i triturem fins a aconseguir una crema ben fina. Al plat hi afegim un ou escalfat, fruita seca, pebre vermell, un raig d’oli i farigola fresca.

2. Cassola de castanyes i patata

Ingredients:

  • 2 patates
  • 2 ceps grans
  • 25 g de mantega
  • 100 g de castanyes cuites i pelades
  • 25 ml de vi blanc
  • Una culleradeta de mostassa
  • Un pessic d’all en pols
  • 20 ml de vinagre de Xerès
  • El suc de mitja llimona
  • Un manat petit de julivert
  • Unes quantes branques de porradell
  • Un parell de branques de farigola fresca
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre
Receptes Ada Parellada amb castanyes / Foto: Raquel Sánchez
Cassola de castanyes i patata / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Pelem les patates, les tallem a daus regulars i les bullim durant uns 25 minuts. Les refresquem i reservem. Preparem la salsa. En un bol posem la mostassa, el vi blanc, el vinagre, les herbes picades molt fines, el suc de llimona, l’oli d’oliva, la pols d’all i el pebre negre. Batem fins a emulsionar. Rentem bé els bolets i els tallem per a daus regulars. Escalfem una paella amb un raig d’oli i hi posem els bolets. Els saltem a foc mitjà-alt. Al cap d’un parell de minuts hi posem la mantega i les patates. Continuem enrossint fins a aconseguir que les patates siguin daurades. Afegim les castanyes tallades i la meitat de la salsa de mostassa. Abaixem el foc i coem durant un parell de minuts. Finalment, hi posem la resta de la salsa i servim.

3. Cheesecake de castanyes

Ingredients:

  • 80 g de galetes
  • 50 g de mantega
  • 300 g de formatge d’untar
  • 140 g de nata
  • 100 g de sucre
  • 4 ous
  • 150 g de castanyes cuites
Receptes Ada Parellada amb castanyes / Foto: Raquel Sánchez
Cheesecake de castanyes / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Triturem galetes amb la mantega fosa. Premem a la base d’un motlle protegit amb paper de forn i refredem a la nevera. Batem els ous amb el sucre. Hi afegim el formatge d’untar i la nata. Barregem. Ara hi posem les castanyes cuites, pelades i picades. Triturem amb la batedora. A la batedora posem el formatge d’untar, la nata, els ous, el sucre i les castanyes. Aboquem la barreja sobre les galetes. Coem a 170 °C durant 50 minuts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!