La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les castanyes i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una crema de castanyes, una cassola de castanyes i patata i un cheesecake de castanyes.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb castanyes
1. Crema de castanyes
Ingredients:
- 200 g de castanyes cuites
- 2 patates
- 50 g de fruita seca barrejada: pipes, ametlles, etc.
- 100 g de mantega
- 4 ous escalfats
- Porros
- Ceba
- Sal i pebre
Elaboració:
En una cassola hi posem mantega i ceba picada. Fem coure fins que la ceba estovi i no agafi molt color. Ara hi posem el porro i coem uns minuts més. Serà el moment de posar-hi les patates pelades i tallades. Fem un parell de voltes i ho cobrim amb el brou de verdures. Fem bullir lentament durant uns 30 minuts. Salpebrem i triturem fins a aconseguir una crema ben fina. Al plat hi afegim un ou escalfat, fruita seca, pebre vermell, un raig d’oli i farigola fresca.
2. Cassola de castanyes i patata
Ingredients:
- 2 patates
- 2 ceps grans
- 25 g de mantega
- 100 g de castanyes cuites i pelades
- 25 ml de vi blanc
- Una culleradeta de mostassa
- Un pessic d’all en pols
- 20 ml de vinagre de Xerès
- El suc de mitja llimona
- Un manat petit de julivert
- Unes quantes branques de porradell
- Un parell de branques de farigola fresca
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Elaboració:
Pelem les patates, les tallem a daus regulars i les bullim durant uns 25 minuts. Les refresquem i reservem. Preparem la salsa. En un bol posem la mostassa, el vi blanc, el vinagre, les herbes picades molt fines, el suc de llimona, l’oli d’oliva, la pols d’all i el pebre negre. Batem fins a emulsionar. Rentem bé els bolets i els tallem per a daus regulars. Escalfem una paella amb un raig d’oli i hi posem els bolets. Els saltem a foc mitjà-alt. Al cap d’un parell de minuts hi posem la mantega i les patates. Continuem enrossint fins a aconseguir que les patates siguin daurades. Afegim les castanyes tallades i la meitat de la salsa de mostassa. Abaixem el foc i coem durant un parell de minuts. Finalment, hi posem la resta de la salsa i servim.
3. Cheesecake de castanyes
Ingredients:
- 80 g de galetes
- 50 g de mantega
- 300 g de formatge d’untar
- 140 g de nata
- 100 g de sucre
- 4 ous
- 150 g de castanyes cuites
Elaboració:
Triturem galetes amb la mantega fosa. Premem a la base d’un motlle protegit amb paper de forn i refredem a la nevera. Batem els ous amb el sucre. Hi afegim el formatge d’untar i la nata. Barregem. Ara hi posem les castanyes cuites, pelades i picades. Triturem amb la batedora. A la batedora posem el formatge d’untar, la nata, els ous, el sucre i les castanyes. Aboquem la barreja sobre les galetes. Coem a 170 °C durant 50 minuts.