La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en la pasta de full i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar unes ulleres de sobrassada i mel, un full de pernil i poma i un gremlin.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!

3 plats amb pasta de full

1. Ulleres de sobrassada i mel

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • 150 g de sobrassada
  • 1 cullerada de mel
  • 1 ou
Receptes Ada Parellada amb pasta de full / Foto: Raquel Sánchez
Ulleres de sobrassada i mel / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Estirem la pasta de full. Barregem la sobrassada amb la mel i l’escalfem a intervals de 30 segons al microones a potència mitjana, fins que sigui fàcil d’untar. Cobrim el full amb una capa generosa de sobrassada però fina. Enrotllem cada extrem a poc a poc cap al centre, primer una meitat i després l’altra, fins a unir-les formant un cilindre. Ho fem refredar a la nevera perquè sigui més fàcil de tallar. Tallem a rodanxes d’un centímetre i les col·loquem separades a la safata de forn protegida amb un paper de forn. Les pintem lleugerament amb l’ou batut i enfornem a 180 °C durant 15 minuts fins que siguin ben daurades.

2. Full amb pernil i poma

Ingredients:

  • Una làmina de pasta de full
  • Unes llesques de pernil
  • 150 g de formatge brie
  • 1 poma
  • Formatge parmesà
  • Un ou
  • Porradell fresc
Receptes Ada Parellada amb pasta de full / Foto: Raquel Sánchez
Full amb pernil i poma / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Tallem la pasta de full a quadrats individuals. Punxem amb una forquilla deixant les vores lliures. Pintem amb ou batut. Estirem i punxem el full amb una forquilla. A sobre posem unes llesques de pernil deixant lliure les vores. A sobre hi posem els talls de formatge brie, unes làmines molt fines de poma i acabem amb formatge parmesà ratllat. Enfornem 25 minuts a 190 °C. Tan bon punt surti del forn hi posem porradell fresc.

3. Gremlin

Ingredients:

  • 3 ous (2 per al farcit i 1 per pintar el full)
  • 4 làmines de pernil cuit
  • 100 g de sofregit de ceba i tomàquet
  • 6 tàperes
  • 6 boletes de mozzarella
  • Orenga
  • Sal
Receptes Ada Parellada amb pasta de full / Foto: Raquel Sánchez
Gremlin / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Tallem la pasta de full a quadradets de la mida del motlle de magdalenes. Protegim cada forat del motlle  amb paper de forn. Hi posem el quadradet de pasta de full prement perquè ens quedi el forat ben marcat. Punxem la base amb una forquilla i farcim cada forat amb pernil dolç tallat, una cullerada de sofregit de ceba i tomàquet, una boleta de mozzarella, orenga, ou batut i una tàpera. Entortolliguem la part superior per tancar. Pintem amb ou batut i enfornem a 190 °C durant 45 minuts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!