La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el iogurt i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una amanida de cogombre amb salsa de iogurt, un cuinat de bròcoli i tomàquet amb salsa de iogurt i un pastís senzill de iogurt.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb iogurt

1. Amanida de cogombre amb salsa de iogurt

Ingredients:

  • 1 cogombre
  • 100 g de iogurt
  • 40 g de maionesa
  • Un manat petit de julivert
  • Mig gra d’all
  • Mitja llimona
  • Orenga
  • Oli
  • Un grapat de tàperes
  • Un grapat de pipes de carabassa
  • Un grapat de festucs
  • Sal
Amanida de cogombre amb salsa de iogurt / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Amb un pelador fem làmines de cogombre. Les posem sobre un colador amb una culleradeta de sal i ho deixem 30 minuts sobre un colador perquè perdi el màxim d’aigua. Ara fem la salsa. En un bol hi posem el iogurt, la maionesa, el gra d’all picat, julivert picat, pell ratllada de la llimona, unes gotes de suc de llimona, oli d’oliva, orenga. Barregem. Muntem el plat. A la base hi posem una bona quantitat de salsa. Assequem les làmines de cogombre amb un paper. Les distribuïm sobre la salsa de iogurt. Acabem amb unes tàperes, pipes de carabassa, festucs picats i una mica més de sal si ho consideres.

2. Cuinat de bròcoli i tomàquet amb salsa de iogurt

Ingredients:

  • Uns 20 tomàquets cherry
  • Mig bròcoli
  • Una llimona
  • Orenga
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Un grapat de pinyons
  • Un grapat d’avellanes
  • Unes fulles d’alfàbrega fresca

Per a la salsa de iogurt:

  • 200 g de iogurt
  • 50 g de mostassa
  • Un pessic de pebre vermell picant
  • Una culleradeta de barreja d’herbes aromàtiques
  • Oli
  • Sal i pebre
Cuinat de bròcoli i tomàquet amb salsa de iogurt / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

En una safata hi posem els tomàquets de jardí, pell de llimona, sal, oli d’oliva i orenga. Enfornem 30 minuts a 180 °C. Separem el bròcoli en arbrets i el posem en una paella amb un bon raig d’oli, a foc lent, durant uns cinc minuts. Ha de quedar daurat per fora, però cruixent per dins. Fem la salsa. En un bol posem el iogurt, la mostassa, oli, sal, pebre, pebre vermell picant, herbes aromàtiques. Remenem. Quan surtin els tomàquets del forn, posem la salsa al plat, a sobre els tomàquets amb el seu suc i acabem amb el bròcoli, pinyons, avellanes, alfàbrega fresca, un raig d’oli, sal i a taula.

3. Pastís senzill de iogurt

Ingredients:

  • 500 grams de iogurt
  • 3 ous
  • 125 grams de sucre
  • 40 grams de midó de blat de moro
  • 200 g de melmelada de maduixots
  • 200 g de maduixots frescos
  • 100 g de cireres fresques
  • Unes galetes
Pastís senzill de iogurt / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

En un bol barregem els ous amb el sucre, afegim el iogurt i el midó de blat de moro. Batem bé per evitar grumolls. Protegim un motlle amb paper de forn i hi aboquem la barreja. Enfornem durant 30 minuts a 180 °C. Diluïm un parell de cullerades de melmelada de maduixes amb un raig d’aigua fins a aconseguir textura de salsa. Deixem refredar i acabem amb la salsa dolça de maduixes, melmelada de maduixa, maduixots frescos i cireres. Acompanyem amb unes galetes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!