La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els macarrons i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar uns macarrons gratinats amb xoriç, uns macarrons cremosos amb carabassó i espinacs i uns Mac&Chesse a l'estil Ada Parellada.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb macarrons
1. Macarrons gratinats amb xoriç
Ingredients:
- 300 g de macarrons
- 200 g de xoriç
- 300 g de sofregit de ceba i tomàquet
- 300 g de xampinyons
- 50 g de formatge parmesà
- 50 g de formatge mozzarella
- Oli d’oliva
- Orenga
- Sal i pebre
Elaboració:
Bullim els macarrons en abundant aigua amb sal. Tallem el xoriç a daus, sense pell, i el fem suar en una paella amb molt poc oli. Hi posem una quantitat important de sofregit de ceba i tomàquet. Coem un parell de minuts i ara hi posem els xampinyons laminats. Fem coure un parell de minuts més. Posem orenga i passem a una safata que pugui anar al forn. Cobrim amb mozzarella, parmesà i gratinem uns minuts al forn a 200 °C.
2. Macarrons cremosos amb carabassó i espinacs
Ingredients:
- 300 g de macarrons
- 40 g de mantega
- Una ceba
- 200 g de xampinyons
- 400 ml de nata líquida
- 200 g de formatge parmesà ratllat
- 200 g de carabassó
- 100 g d’espinacs
- Sal i pebre
- Farigola fresca
- 100 g de formatge Maó ratllat
Elaboració:
Bullim els macarrons. A la paella posem la mantega i quan sigui fosa hi posem la ceba picada, coem a foc lent. Ara hi posem el carabassó a daus i saltem un parell de minuts. Serà el moment de posar la nata, el formatge, deixar reduir lleugerament i hi posem els espinacs. Quan els espinacs cedeixin, hi posem sal i pebre, una mica d’aigua de la cocció i els macarrons. Sacsegem. Al plat ho acabem amb formatge Maó ratllat i farigola fresca.
3. Mac&Chesse a l'estil Ada Parellada
Ingredients:
- 300 g de macarrons
- 100 g de cansalada curada
- 1 ceba picada
- 1 gra d’all
- 30 g de farina
- 400 ml de llet
- 100 g de mozzarella
- 50 g de parmesà
- 50 g gouda
- Sal
- Pebre
Elaboració:
Bullim els macarrons. Tallem la cansalada curada i la fem suar a una paella, a foc lent, fins que sigui cruixent. La reservem. Aprofitem el greix que ha deixat per sofregir la ceba picada, lentament, fins que queda ben daurada. Ara hi posem el gra d’all picat. Un parell de voltes i hi posem la farina, esperem un minut perquè es cogui, a foc lent. Ho cobrim amb llet. Coem lentament fins que sigui una beixamel. Hi posem el formatge mozzarella, gouda i el parmesà. Quan siguin ben fosos i integrats amb la beixamel hi posem els macarrons bullits i un cullerot d’aigua de bullir-los, sal i pebre negre. Sacsegem per integrar els gustos i acabem amb la cansalada cruixent i força porradell.