La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el moniato i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar un hummus de moniato, un moniato farcit d'espinacs i ou ferrat i un pastís de moniato.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb moniato

En primer lloc, repassem el consell bàsic sobre com coure moniatos. Simplement, els posarem en una safata de forn i els enfornarem a 180 °C durant uns 45 minuts o fins que veiem que cedeixen al tacte.

1. Hummus de moniato

Ingredients:

  • 200 g de moniato escalivat
  • 200 g de cigrons cuits
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • 1 cullerada sopera de tahina
  • El suc de mitja llimona
  • Mitja culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 gra d’all
  • Sal i pebre
Plats Ada Parellada amb moniato / Foto: Raquel Sánchez
Hummus de moniato / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Pelem i posem el moniato a la batedora amb els cigrons, l’oli d’oliva, la tahina, el suc de la llimona, el comí, el gra d’all, el pebre vermell, sal i pebre. Triturem fins a aconseguir una crema fina. La servim amb palets de verdures crues i acabem amb sèsam, farigola fresca, oli d’oliva i una mica més d’oli d’oliva.

2. Moniato farcit d'espinacs i ou ferrat

Ingredients:

  • 4 moniatos escalivats
  • 150 g d’espinacs frescos
  • 4 ous
  • 200 g de formatge
  • Sal
  • Pebre
Plats Ada Parellada amb moniato / Foto: Raquel Sánchez
Moniato farcit d'espinacs i ou ferrat / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Tallem longitudinalment el moniato sense arribar a la base. Obrim i l’aixafem amb una forquilla. Salpebrem. Cobrim amb el formatge ratllat i gratinem al forn a 200 °C. Saltem els espinacs a una paella amb un raig d’oli i una mica de sal. Posem a sobre el moniato. Fem un ou ferrat i el posem per sobre. Acabem amb una mica més de sal i pebre.

3. Pastís de moniato

Ingredients:

  • 250 g de moniato escalivat
  • 180 g de mantega pomada
  • 180 g de sucre
  • 180 g de farina
  • 10 g de llevat
  • 5 g de bicarbonat
  • Una culleradeta de canyella
  • 125 g de iogurt
  • 1 ou
Plats Ada Parellada amb moniato / Foto: Raquel Sánchez
Pastís de moniato / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Batem la mantega pomada amb el sucre. Afegim l’ou, el iogurt i el moniato. Tornem a barrejar. Barregem la farina, el llevat, el bicarbonat i la canyella. Tamisem sobre la barreja anterior. Integrem amb una espàtula. Protegim un motlle de plum-cake amb un paper de forn i enfornem a 170 °C durant 40 minuts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!