La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els espàrrecs blancs de llauna i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una crema freda d’espàrrecs, uns espàrrecs gratinats amb pernil i salsa d’alls rostits i un pastís 70’s d’espàrrecs.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb espàrrecs blancs

1. Crema freda d’espàrrecs

Ingredients:

  • 1 pot d’espàrrecs blancs d’uns 350 g
  • 2 ous durs
  • Sal i pebre
  • Un raig d’oli
  • Porradell
  • Per acabar: oli d’oliva, sèsam torrat, herbes aromàtiques (romaní, farigola, porradell, julivert).
Crema freda d’espàrrecs / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Al vas de la batedora hi posem els espàrrecs tallats a bocins, els ous durs tallats, la meitat del líquid de la conserva, un raig d’oli, sal i pebre. Triturem bé fins a aconseguir una crema fina. Tastem i rectifiquem de sal i pebre. Passem al plat i acabem amb un raig d’oli d’oliva, sèsam torrat i les herbes ben picades.

2. Espàrrecs gratinats amb pernil i salsa d’alls rostits

Ingredients:

  • 12 espàrrecs blancs de llauna ben macos
  • 100 g de pernil cuit llescat
  • 100 g de formatge Maó ratllat
  • Oli d’oliva
  • Porradell

Per a la salsa:

  • Una cabeça d’alls rostida (escapçada, un raig d’oli, embolicada amb paper de forn i enfornada durant 50 minuts a 180 °C)
  • 100 g d’ametlles torrades
  • L’aigua dels espàrrecs
  • Sal i pebre
Espàrrecs gratinats amb pernil i salsa d’alls rostits / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Emboliquem cada espàrrec amb pernil cuit llescat. Posem en una safata de forn amb una mica d’oli per evitar que s’enganxin i hi escampem formatge Maó per sobre. Gratinem al forn fins que el formatge fongui i prengui un color daurat bonic. Mentrestant fem la salsa. Simplement, premem la cabeça per extreure’n tota la carn d’all al vas de la batedora, hi afegim les ametlles i part de l’aigua dels espàrrecs. Salpebrem i triturem fins que ens quedi una salsa fina. A la base del plat hi posem la salsa d’all i ametlles. A sobre hi posem els espàrrecs gratinats i acabem amb un porradell picat.

3. Pastís 70’s d’espàrrecs

Ingredients:

  • 350 g d’espàrrecs blancs
  • 4 ous
  • 200 ml de nata líquida
  • 75 g de formatge parmesà ratllat
  • Nou moscada
  • Sal i pebre negre

Per a la tàrtara:

  • 200 g de maionesa
  • Un quart de ceba tendra
  • 2 anxoves
  • 3 cogombrets
  • Una piparra
  • Porradell
  • Julivert
Pastís 70’s d’espàrrecs / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Al vas de la batedora hi posem els espàrrecs escorreguts i tallats. Afegim els ous, el formatge parmesà, la nata líquida, la nou moscada ratllada, sal i pebre. Triturem fins a aconseguir una crema fina. Protegim un motlle apte per a microones amb paper de forn. Hi vessem la crema i coem a màxima potència al microones durant deu minuts. Mentrestant fem la salsa tàrtara. Piquem la ceba tendra, les anxoves, els cogombrets, el julivert, el porradell i la piparra. Barregem amb la maionesa. Quan el pastís sigui fred, el tallem i el servim amb uns canonges i cobert amb la salsa tàrtara. Acabem amb una anxova i una fulla de julivert fresc.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!