La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les taronges i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una amanida de taronja i remolatxa, un pollastre a la taronja i una crema de taronja.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 receptes amb taronja
1. Amanida de taronja i remolatxa
Ingredients:
- 2 taronges
- 250 g de remolatxa cuita
- 100 g de col llombarda
- 50 g de festucs
- 30 g de pipes de carabassa
- Una ceba tendra
- Unes fulles d’anet
Per a la vinagreta:
- El suc d’esprémer el cos de la taronja
- 50 g de mostassa tipus Dijon
- Oli
- Sal
Elaboració:
Tallem la taronja a sang. Reservem. Acabem d’esprémer el cos de la taronja per aprofitar tot el suc. Afegim la mostassa. Remenem bé i assaonem amb sal i pebre. Tallem ben fina la ceba tendra i la col llombarda. A la base del plat posem la remolatxa, a sobre la col llombarda, la ceba tendra, els festucs i les pipes. Amanim amb la vinagreta. Acabem amb unes fulles d’anet.
2. Pollastre a la taronja
Ingredients:
- 2 pits de pollastre
- 2 taronges
- 1 cullerada de salsa de soja
- 2 cullerades de mel
- 1 cullerada de midó de blat de moro
- 2 grans d’all
- Oli
- 30 g de sèsam
- Un pessic de pebre vermell picant
- Sal i pebre
Elaboració:
Fem suc de les dues taronges. Tallem els pits de pollastre a daus. En una paella calenta posem un raig d’oli. Daurem el pollastre salpebrat. Quan prengui un color bonic daurat, hi posem els grans d’all picats i abaixem el foc perquè els alls no es cremin. Ara hi posem el suc de les taronges, la mel, la salsa de soja, la cullerada de Maicena i el pebre vermell picant. Deixem coure lentament fins que la salsa prengui la textura de caramel. Servim amb sèsam torrat i farigola fresca.
3. Crema de taronja
Ingredients:
- 150 ml de suc de taronja
- 1 ou
- 4 rovells d’ou
- 30 g de sucre
- 40 g de mantega
- 70 g de xocolata blanca
- 50 g de sucre per cremar
Elaboració:
Buidem la polpa de la taronja i la triturem tan fina com puguem. Podem colar-la si no ens agrada trobar la polpa de la taronja. En una cassoleta, coem el suc de taronja, l’ou, els rovells i el sucre fins a arribar als 80 °C. No ha de bullir. Fora del foc, afegim la mantega freda i la xocolata blanca. Triturem fins a aconseguir una consistència cremosa. Farcim les taronges i les deixem refredar perquè agafin consistència, un mínim de dues hores. Les cobrim amb sucre i les cremem amb el bufador.
Si no en tens prou i ets un fanàtic de les receptes de led taronges o, en general, de la fruita i les hortalisses, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.