La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el bròcoli i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar un bròcoli a la catalana amb un toc francès, uns troncs de bròcoli al forn i un pa de bròcoli.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb bròcoli

1. Bròcoli a la catalana

Ingredients:

  • 1 bròcoli
  • 1 gra d’all
  • 50 g pinyons
  • 100 g de panses
  • 50 g d’avellanes
  • Mig bitxo (o una mica de Merquen)
  • 200 ml de nata líquida
  • Herbes de Provença
  • Una cullerada de pebre vermell
  • Oli d’oliva
  • Sal
3 plats Ada bròcoli / Foto: Martí Torres
Bròcoli a la catalana amb un toc francès / Foto: Martí Torres

Posem en remull les panses, si estan molt seques. Tallem el bròcoli (només els arbrets). Els posem en un recipient apte per a microones amb un raig d’aigua. Tapem. Si l’hem tapat amb plàstic film, fem uns foradets perquè s’escapi el vapor i coem 3 minuts a potència màxima. Pelem i piquem els grans d’all. En una paella amb un raig generós d’oli, coem a foc molt lent l’all vigilant que no es cremi. Posem els pinyons i les panses remullades. Coem lentament fins que els pinyons comencin a agafar color. Posem el bròcoli cuit, sal i una mica de picant (jo he posat Merquen —un picant argentí—, però hi pots posar una mica de bitxo). Hi posem la nata. Fem reduir la nata fins que pren textura de salsa. Acabem amb herbes de Provença, pebre vermell i un grapat d’avellanes picades.

2. Troncs de bròcoli al forn

Ingredients:

  • El tronc d’un bròcoli (el tronc del bròcoli de la recepta anterior)
  • 50 g de formatge parmesà
  • Una culleradeta d’all en pols
  • Una culleradeta de pebre vermell
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Per a la salsa:

  • Un iogurt
  • Una cullerada de mostassa
  • El suc i la pell de mitja llimona
  • Una cullerada d’herbes de Provença
  • Una culleradeta de pebre vermell
  • Sal
3 plats Ada bròcoli / Foto: Martí Torres
Troncs de bròcoli al forn / Foto: Martí Torres

Pelem i tallem el tronc de bròcoli a bastons. Distribuïm en una safata protegida amb paper de forn. Amanim amb l’all en pols, pebre vermell, formatge parmesà i un raig d’oli. Els rostim al forn 25 minuts a 180 °C. Fem una salsa de iogurt. Barregem el iogurt amb la mostassa, el suc de mitja llimona, la pell de la llimona ratllada, herbes de Provença, pebre vermell i sal.

3. Pa de bròcoli

Ingredients:

  • 1 bròcoli
  • 3 ous
  • 150 g de farina
  • 15 g de llevat químic
  • Una culleradeta de sal
  • Llavors de sèsam, lli i carabassa
3 plats Ada bròcoli / Foto: Martí Torres
Pa de bròcoli / Foto: Martí Torres

Al robot piquem els arbrets del bròcoli. El passem a un bol i hi afegim la sal, els ous, la farina i el llevat. Barregem i traspassem a un motlle protegit amb paper de forn. Acabem amb llavors de sèsam, lli i carabassa i enfornem 30 minuts a 180 °C. En podem fer entrepans boníssims.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!