La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és una albergínia fumada amb foie-gras, el plat de tardor més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!

La verdura escalivada, a més de deliciosa, és un plat molt tradicional. El més habitual és fer el pebrot i l'albergínia en una coca de recapte o en una amanida escalivada. També se li sol afegir ceba i s'acompanya d'un tall de botifarra o d'unes sardines. Però la verdura escalivada també et serveix per fer altres plats exquisits. De fet, en aquest cas, més que escalivada, l'albergínia la farem fumada. Acompanyada d'uns talls de foie-gras i d'uns grans d'arròs inflat, aconseguiràs un plat sofisticat, però d'una manera ben senzilla. A més, tindràs tot el sabor tradicional de l'albergínia, combinat amb els matisos més refinats d'un producte com el foie-gras.

La verdura escalivada també et serveix per fer altres plats exquisits. De fet, en aquest cas, més que escalivada, l'albergínia la farem fumada

Ingredients de la recepta:

  • Albergínia
  • Arròs salvatge
  • Foie-gras
  • Oli
  • Pebre rosa
  • Sal

😍 Espatlletes de conill confitades amb fredolics saltats
 

Albergínia fumada amb foie-gras / Foto: Marta Turull

El pas a pas de la recepta

  1. Si tens fogó de gas, el primer que has de fer és escalivar, o fumar, l'albergínia. Posa-la directament sobre el fogó perquè es torri bé per fora. És important que no li facis cap tall. Si tens vitroceràmica o inducció, i no tens fogó de gas, pots fer aquest procés al forn.
  2. D'altra banda, prepararem l'arròs. Necessites arròs salvatge, un tipus d'arròs que, un cop fregit, s'infla. Posa'l en abundant oli calent fins que tots els grans quedin ben inflats.
  3. Un cop cuita, pela l'albergínia i posa-la, amb talls transversals, en un plat.
  4. Afegeix uns talls de foie-gras per sobre l'albergínia.
  5. Amaneix el plat amb una mica de pebre rosa, un polsim de sal, l'arròs inflat que hem cuit abans i un bon raig d'oli cru. Com més bo sigui l'oli, més sabor li donarà al plat.

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.