Els plats de xup-xup, de cassola o al forn els hem de deixar de banda tant sí com no amb aquestes altes temperatures que ens acompanyen aquests dies. La solució són els múltiples i infinits plats refrescants que ofereix la gastronomia. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és una amanida d'estiu amb tomàquets, pesto, tàperes, festucs i formatge parmesà ratllat, amb altres elements que ho acaben de lligar tot. Una autèntica amanida refrescant molt senzilla i ràpida de preparar que et solucionarà l'àpat que necessitis i que pots adaptar al teu gust. Salut i sort, família!
Aquestes amanides no només són saludables i nutritives, sinó que també són una forma deliciosa de mantenir-se hidratat i refrescat. Les amanides permeten jugar amb una varietat d'ingredients frescos i colorits, com ara fruites, verdures i herbes, oferint una infinitat de combinacions possibles. Una opció particularment refrescant és l'amanida de tomàquet i pesto. Aquest plat combina la sucositat dels tomàquets frescos amb el sabor intens del pesto, una barreja aromàtica d'alfàbrega, all, ceba, festucs i formatge parmesà. Som-hi!
Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!
Descobreix aquesta amanida senzilla feta amb tomàquet, formatge parmesà ratllat, salsa pesto i molt més
Ingredients de la recepta
- Tomàquets
- Ceba
- Alls
- Festucs
- Oli d'oliva
Per a la salsa pesto:
- Alfàbrega
- Pinyons
- Anxoves
- Formatge
- Oli d'oliva
😍 Una torrada de maionesa tan bona com senzilla de preparar
El pas a pas de la recepta
- Primer de tot fem el pesto, que l'escamparem per tot el plat, creant una capa de color verda. Per fer aquesta salsa, triturem l'alfàbrega, els pinyons, les anxoves, el formatge i l'oli d'oliva.
- Pelem els tomàquets (no llencem la pell, que es pot aprofitar per fer un deliciós gaspatxo) i tallem a rodanxes fines els tomàquets. Els posem a sobre la capa de la salsa pesto.
- Posem una paella al foc i un rajolí d'oli d'oliva. Hi posem els alls i una mica de ceba tendra i les tàperes.
- Paral·lelament, anem posant sal gruixuda, pebre i festucs als tomàquets i la salsa pesto.
- No volem que agafi color, només que s'escalfi una mica. Parem el foc i ho posem directament al plat.
- Acabem amb un formatge parmesà ratllat per sobre. "I aquí tenim l'amanida d'estiu que serà ben bona i recomano no posar-hi vinagre", acaba dient en Diego.
Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!