Els plats de xup-xup, de cassola o al forn els hem de deixar de banda tant sí com no amb aquestes altes temperatures que ens acompanyen aquests dies. La solució són els múltiples i infinits plats refrescants que ofereix la gastronomia. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és una amanida d'estiu amb tomàquets, pesto, tàperes, festucs i formatge parmesà ratllat, amb altres elements que ho acaben de lligar tot. Una autèntica amanida refrescant molt senzilla i ràpida de preparar que et solucionarà l'àpat que necessitis i que pots adaptar al teu gust. Salut i sort, família!


Aquestes amanides no només són saludables i nutritives, sinó que també són una forma deliciosa de mantenir-se hidratat i refrescat. Les amanides permeten jugar amb una varietat d'ingredients frescos i colorits, com ara fruites, verdures i herbes, oferint una infinitat de combinacions possibles. Una opció particularment refrescant és l'amanida de tomàquet i pesto. Aquest plat combina la sucositat dels tomàquets frescos amb el sabor intens del pesto, una barreja aromàtica d'alfàbrega, all, ceba, festucs i formatge parmesà. Som-hi!

Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Descobreix aquesta amanida senzilla feta amb tomàquet, formatge parmesà ratllat, salsa pesto i molt més

Ingredients de la recepta

  • Tomàquets
  • Ceba
  • Alls
  • Festucs
  • Oli d'oliva

Per a la salsa pesto:

  • Alfàbrega
  • Pinyons
  • Anxoves
  • Formatge
  • Oli d'oliva

😍 Una torrada de maionesa tan bona com senzilla de preparar
 

El pas a pas de la recepta

  1. Primer de tot fem el pesto, que l'escamparem per tot el plat, creant una capa de color verda. Per fer aquesta salsa, triturem l'alfàbrega, els pinyons, les anxoves, el formatge i l'oli d'oliva.
  2. Pelem els tomàquets (no llencem la pell, que es pot aprofitar per fer un deliciós gaspatxo) i tallem a rodanxes fines els tomàquets. Els posem a sobre la capa de la salsa pesto.
  3. Posem una paella al foc i un rajolí d'oli d'oliva. Hi posem els alls i una mica de ceba tendra i les tàperes.
  4. Paral·lelament, anem posant sal gruixuda, pebre i festucs als tomàquets i la salsa pesto.
  5. No volem que agafi color, només que s'escalfi una mica. Parem el foc i ho posem directament al plat.
  6. Acabem amb un formatge parmesà ratllat per sobre. "I aquí tenim l'amanida d'estiu que serà ben bona i recomano no posar-hi vinagre", acaba dient en Diego.

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!