La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és una sípia a la planxa amb amanida d'escarola i xató, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!

La sípia és un producte de mar excel·lent per diferents motius: és gustosa, senzilla de preparar i a més es pot fer de diverses maneres. En la recepta d'avui la farem a la planxa, la manera més ràpida i senzilla, però igualment deliciosa, de cuinar-la. A més, la integrarem en una amanida exquisida, una de les més típiques de la cuina catalana. L'amanida d'escarola i xató és un clàssic infal·lible. Si bé és cert que no es tracta de la xatonada clàssica del Garraf i el Penedès, la salsa de xató també es pot fer servir en altres plats, com per exemple aquest; un mar i muntanya poc habitual, ràpid i fàcil de fer.

La sípia és un producte de mar excel·lent per diferents motius: és gustosa, senzilla de preparar i a més es pot fer de diverses maneres

Ingredients de la recepta:

  • Sípia
  • Oli verge
  • Avellanes
  • Ametlla torrada
  • Tomàquet
  • Nyora
  • Anxoves
  • All escalivat
  • All cru
  • Cibulet
  • Escarola

😍 Farcell de col amb botifarra i formatge
 

El pas a pas de la recepta

  1. Talla el cap a la sípia i fes-li talls a les vores perquè quedi plana.
  2. Posa-la a la planxa juntament amb les potes i sense oli. Posa-hi un pes a sobre i deixa-la coure durant 5 minuts.
  3. Mentrestant, és moment de fer el xató. En un vas posa-hi oli verge, 60 g d'avellanes, 60 g d'ametlla torrada, 2 cullerades de tomàquet i nyora, 4 anxoves, all escalivat, all cru i tritura-ho tot amb una batedora o un processador d'aliments.
  4. Tornem a la sípia. Un cop passats els 5 minuts, atura el foc i tira-hi un raig d'oli. La sípia l'has de fer només d'un costat. Veuràs que potser queda enganxada a la paella, però no passa res, amb la mateixa aigua que soltarà es desenganxarà.
  5. Afegeix una mica de cibulet tallat prim i all a la sípia.
  6. En un plat, pinta la base amb la salsa de xató.
  7. Posa-hi l'escarola a sobre.
  8. Posa la sípia sobre l'escarola.
  9. Escura bé l'oli de la paella i acaba d'amanir el plat amb la salsa restant.

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!