La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és un plat de foie a la planxa amb amanida i llenties, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!
Les amanides són un tipus de plat que, d'entrada, generen poca simpatia. Però una bona amanida és un dels plats més bons que puguis tastar. Es poden fer amb tots els ingredients que vulguis, però per definició, ha de portar verdures crues. En aquest cas, l'api-rave i les llenties formen la base d'un plat coronat pel foie, un ingredient sucós i gormand com cap altre que elevarà el plat a un altre nivell. Perquè les amanides no tenen per què ser avorrides, sinó que es poden convertir en un plat exquisit que, a més, pots adaptar als teus gustos i versionar en funció de la temporada. De fet, el foie amb llenties és un plat habitual, però aquesta versió és una mica més divertida que, amb l'amanida, aconsegueix rebaixar el punt greixós del foie. Un plat amb pocs ingredients i que pots tenir fet en un tres i no res.
Perquè les amanides no tenen per què ser avorrides, sinó que es poden convertir en un plat exquisit que, a més, pots adaptar als teus gustos i versionar en funció de la temporada
Ingredients de la recepta:
- Api-rave
- Gingebre
- Llenties
- Oli de sèsam
- Pebre
- Foie
- Sal gruixuda
- Cibulet
😍 La millor manera de fer un entrecot

El pas a pas de la recepta
- En un bol, afegeix l'api-nap tallat a làmines, el gingebre i les llenties.
- Afegeix també l'oli de sèsam i una mica de pebre.
- Amb l'ajuda d'una cullera, barreja bé tots els ingredients.
- Deixa'ls reposar mentre prepares el foie, perquè tots els sabors es coneguin bé.
- Pel foie, el primer que hauràs de fer (amb temps) és treure'l de la nevera. Ha de tenir una textura tova i quedar a temperatura ambient.
- Un cop tingui la textura adequada ja el pots passar per la paella.
- Amb el foc fort, marca el tall de foie per les dues bandes.
- Quan l'hagis girat, pots baixar el foc a baix i deixar-lo durant 3 minuts perquè s'acabi de fer per dins i quedi ben tendre.
- És moment d'emplatar: posa una capa d'amanida i llenties a la base del plat i afegeix els talls de foie a sobre.
- Tira un polsim de sal gruixuda.
- Acaba d'amanir-ho amb cibulet i ja ho tindràs. Bon profit!