La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és un plat de pasta fullada amb mortadel·la i festucs, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!

L'aperitiu és una de les parts més importants d'un àpat. Pot semblar un tràmit per arribar als plats principals, però els plats senzills sovint són els que deixen més empremta. No és el mateix posar un fuet dolent que un pernil bo; de la mateixa manera que no és el mateix posar unes torrades insípides que un plat de pasta fullada amb mortadel·la i festucs. En els plats amb ingredients crus, és molt important que els productes que facis servir siguin de primera qualitat. De fet, la qualitat dels productes sempre és important, però en els plats crus ho és especialment. Amb aquesta preparació podràs quedar com un autèntic xef amb un plat que es pot preparar en menys de 5 minuts. Una manera fantàstica de començar un àpat, treure la gana als convidats de casa o simplement permetre't un capritx a mitja setmana.

No és el mateix posar un fuet dolent que un pernil bo; de la mateixa manera que no és el mateix posar unes torrades insípides que un plat de pasta fullada amb mortadel·la i festucs

Ingredients de la recepta:

  • Oli 
  • All
  • Ceba
  • Festucs
  • Anxoves
  • Sal
  • Pasta de full
  • Mortadel·la
  • Tomàquets cherry

😍 L'amanida més bona que pots fer a casa
 

Pasta fullada amb mortadel·la i festucs
Pasta fullada amb mortadel·la i festucs / Foto: M.T

El pas a pas de la recepta

  1. Abans de començar, hauràs d'escalivar l'all i la ceba.
  2. Un cop ho tinguis, barreja l'all, la ceba, l'oli, els festucs i un parell d'anxoves en un pot.
  3. Tritura tots els ingredients amb una batedora.
  4. Afegeix una mica de sal a la mescla i integra-la bé.
  5. És moment de muntar l'aperitiu: en una safata, posa les llesques de pasta de full.
  6. Amb l'ajuda d'una llengua o d'una mànega pastissera, posa la mescla de festucs per sobre. Procura que n'hi hagi prou, però que no vessi.
  7. El següent pis és la mortadel·la; posant un o dos talls per sobre la mescla de festucs.
  8. Per acabar, talla els tomàquets cherry a talls petits i afegeix-los a sobre la mortadel·la.
  9. Si vols pots coronar el plat, opcionalment, amb un ingredient més al teu gust. Pots fer servir formatge, vinagre balsàmic, mel... Malgrat que la recepta ja la tindries llesta sense haver d'afegir-hi res més, la creativitat a la cuina sempre suma.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!