La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el pollastre i les 3 receptes al·lucinants que es poden cuinar només amb aquesta base. De fet, és important matisar que els tres plats que ens preparara la xef són amb un únic pollastre sencer. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una pasta cremosa amb espinacs i pollastre, quesadilla de pollastre i aletes i pernilets lacats amb salsa de iogurt i cogombre.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!

Consells: com cuinar un pollastre al forn

→ Comprarem un pollastre sencer, net, eviscerat o desplomat. El farcim amb llimona, sal, pebre, herbes aromàtiques i oli d’oliva, i per fora, l'embetumem amb oli d’oliva, sal i pebre. Un bon raig de conyac, vi ranci o vi blanc. I al forn a 180 °C durant 1 hora. Nosaltres tenim un pollastre d'1,5 kg.

3 receptes a partir d'un pollastre sencer (4 pers.)

Pasta cremosa amb espinacs i pollastre (pits)

  • 500 g d’espaguetis cuits
  • Els pits de pollastre
  • 40 ml d’oli d’oliva
  • 2 grans d’all picats
  • 400 ml de nata
  • 300 g de formatge parmesà
  • 200 g d’espinacs
  • Mig manat de julivert picat
Batch Cooking pollastre (3)
Pasta cremosa amb espinacs i pollastre / Foto: La Gourmeteria

Netegem els pits de pollastre, traiem la pell i el desossem. El desfilem o tallem a tires. En una paella hi posarem l’oli del pollastre i l’all, deixarem que es dauri lleugerament. Afegim els sucs del pollastre, els espinacs, deixem que coguin i disminueixin la seva mida. Afegim sal i pebre. Seguidament, afegim la nata i deixem que es cuini el conjunt. Hi afegirem la meitat del formatge parmesà perquè ajudi a lligar la salsa. Per acabar, ens falta la teca, hi afegirem el pollastre i la pasta i ho incorporarem tot. Emplatarem i acabarem amb més formatge parmesà i julivert picat.

Quesadilla de pollastre (contracuixa)

  • 3 contracuixes de pollastre desamigades
  • Formatge emmental
  • 1 ceba tendra
  • 1 paquet de coquetes de blat de moro
  • Espècies que tinguem per casa: pebre vermell, bitxo, orenga o herbes provençals, romaní, farigola
Batch Cooking pollastre (1)
Quesadilla de pollastre / Foto: La Gourmeteria

Netegem la contra cuixa de pollastre, li traiem la pell i els ossos i esmicolem el pollastre. Barregem el pollastre i els sucs d’aquest, amb les espècies escollides. Afegirem la ceba tendra tallada a tires al pollastre i barrejarem. Farcirem la coqueta, amb la barreja anterior, però només la meitat de la coqueta. Hi posarem una base de pollastre i a sobre formatge emmental. Tanquem la coqueta i la planxem en una paella a foc mitjà fins que estigui daurada i cruixent.

Aletes i pernilets lacats amb salsa de iogurt i cogombre (aletes)

  • Les aletes i els pernilets del pollastre
  • Els sucs del pollastre
  • Gingebre fresc
  • Espècies: pebre vermell, bitxo sec...
  • 1 gra d’all
  • 200 g de iogurt cremós
  • 1 llima
  • 150 g de cogombre
  • 1⁄2 manat de menta fresca
Batch Cooking pollastre (2)
Aletes i pernilets lacats amb salsa de iogurt i cogombre / Foto: La Gourmeteria

Primer de tot farem la salsa, barrejarem el gingebre ratllat, els sucs del pollastre, el gra d’all picat i les espècies. Submergirem les aletes i els pernilets en aquesta salsa durant 5 minuts, donant-los la volta si és necessari. Ara preparem la salsa que acompanyaran el pollastre, ratllem el cogombre i l’escorrem amb un drap. En un bol posem el iogurt, el suc de mitja llima, el cogombre escorregut, la menta picada i un polsim de sal en un bol i barregem. Per últim, marquem les aletes i els pernilets en una paella i anirem pintant amb la mateixa salsa fins que ens quedi la pell torrada. Servirem les aletes i els pernilets amb salsa al costat.

Si no en tens prou i ets un fanàtic del pollastre o, en general, de les receptes, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking del mes de juliol amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.