La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les albergínies rostides i les 3 receptes exquisides que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una albergínia farcida de parmigiana, una albergínia amb cigrons i formatge de cabra i un babaganuix amb pa de pita i crudités.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
Consells: com coure les albergínies
→ Obrirem les albergínies per la meitat i hi dibuixarem una quadrícula, hi posarem sal, pebre i oli d’oliva i les courem a 170 °C durant 30 minuts. Per guardar-les simplement deixem que es refredin i les guardem en un tàper hermètic.
3 receptes a partir de les albergínies rostides (4 pers.)
Albergínia farcida de parmigiana
- 2 albergínies rostides
- 1 mozzarella
- 150 g de pesto
- 2 tomàquets pera tallats a daus
Buidem les albergínies, deixant una mica carn perquè mantinguin la forma. Barregem la carn de l’albergínia amb pesto i el tomàquet a daus. Tornem a farcir l’albergínia i hi posem la mozzarella tallada a llesques per sobre. Gratinem al forn a 180 °C durant 8 minuts.
Albergínia amb cigrons i formatge de cabra
- 2 albergínies rostides (4 meitats)
- 300 g de cigrons especiats
- 100 g de formatge de cabra
- 60 g de mel
- 60 g de mostassa
- Fruits secs variats: nous, avellanes i ametlles
- Un grapat de tomàquets cherry
Fem una salsa amb mostassa i mel, pintem les albergínies i les regenerem al forn a 180 °C, 5 minuts. Quan tinguem les albergínies muntarem el plat, hi posarem l’albergínia al centre, els cigrons espargits, el formatge de cabra esmicolat o tallat menut, els fruits secs i els tomàquets cherry tallats a quarts. Acabarem amb un bon raig d’oli d’oliva extra verge.
Babaganuix amb pa de pita i crudités
- 4 albergínies rostides (8 meitats)
- 100 g de tahina
- Un polsim de pebre vermell
- 1 gra d’all picat
- Suc de llimona
- Sal i pebre
- Pa de pita, comprat o cassola
- Verdures: pastanaga, cogombre...
Buidarem les albergínies i posarem la carn en un bol, l’aixafarem amb una mà de morter. Hi posarem la tahina, les espècies, un raig d’oli d’oliva, l’all picat, el suc de mitja llimona i la sal, i ho incorporarem tot. El pa de pita és un dels més senzills, així que el podeu fer a casa, o bé el podeu comprar. El tallem a quarts. Rentem les verdures, jo no les pelo, ja que així tenen més duresa i es pot agafar millor el babaganuix. Les tallem a tires i llestos. Emplatem de la forma que ens convingui més.
Si no en tens prou i ets un fanàtic de les verdures o, en general, de les receptes, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking del mes de juliol amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.