El biquini és l'entrepà per excel·lència de Catalunya. El tradicional s'elabora amb pernil dolç i formatge, però n'hi ha mil-i-una versions diferents. La que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és una versió de muntanya amb el cep com a protagonista. Un autèntic biquini de ceps amb formatge i pinyons molt senzill i ràpid de preparar que et solucionarà qualsevol àpat en qualsevol moment del dia.

Es tracta d'un entrepà que rep el seu nom de la sala 'Bikini', una discoteca de Barcelona que els va popularitzar durant la segona meitat del segle XX. El local servia uns sandvitxos de pa de motlle amb pernil dolç i formatge que la gent adorava. Tenien tant d'èxit que la gent els va començar a demanar fora de la discoteca, però com que no tenien nom, s'hi referien com "els entrepans de la sala Bikini". I de tant repetir el nom de la discoteca per referir-se a l'entrepà, els bars i restaurants de Barcelona on es demanava van començar a fer-lo i van acabar batejant-lo amb el nom pel qual ara el coneixem: el biquini. Un entrepà tan estimat que, a més, és el plat preferit dels catalans de l'últim any.

Salut i sort, família!

 

Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Descobreix aquesta recepta senzilla feta amb ceps, formatge i pinyons

Ingredients de la recepta

  • Ceps
  • Pinyons
  • Formatge
  • Pa de motlle
  • Mantega
  • Oli 
  • Sal

😍 Un preciós i boníssim pa de pessic marbrejat
 

El pas a pas de la recepta

  1. Talla els ceps a làmines fines.
  2. Posa oli cru a la paella i escalfa'l una estona.
  3. Salta els ceps laminats i immediatament afegeix els pinyons per, igualment, saltejar-los també.
  4. Passa els ceps i els pinyons saltats a una llesca de pa de motlle.
  5. Afegeix una mica més de cep ratllat cru.
  6. Sala-ho al gust i afegeix una mica de formatge.
  7. Tanca el biquini i daura'l per les dues cares amb una mica de mantega a la paella.
  8. Afegeix una mica més de cep cru ratllat, un raig d'oli d'oliva i un punt de sal. Salut i sort, família!

Una elaboració fàcil, ràpida i deliciosa per treure partit als bolets de casa

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!