Són elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. Normalment, actuen com a solució d'emergència o com a regal per als més petits de la casa perquè és festiu o perquè s'han portat bé. Es tracten dels biquinis, un plat molt fàcil de cuinar, però que amaga secrets per convertir-lo en una recepta encara més bona del que ens imaginem. Des de Ca l'Amador, la recepta que us proposo avui és un biquini amb pernil salat i formatge idiazabal fumatun aperitiu senzill, agradable i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!


Tot i que no entri com a clàssic per a la diada de Sant Jordi, i tampoc sigui dels plats més romàntics que tenim a la cuina catalana, els biquinis són ideals per a qualsevol època de l'any. Des dels hiverns més gèlids a les jornades més caloroses, sempre ve de gust un biquini i mai no li posarem mala cara. El referent dels biquinis és el geni català Joan Gurguí, i el seu llibre Bikinis Creativos demostren que hi ha tot un món fascinant per descobrir en aquesta aparent recepta simple. Des del clàssic de pernil dolç i formatge fins al de pollastre a l'ast, Gurguí dona totes les claus per convertir-se en un mestre de la cuina casolana dels biquinis. Anant una passa més enllà i afegint unes variants noves, us presento un biquini amb pernil, fins aquí tot correcte, però salat i acompanyat de tres formatges diferents, un d'ells fumat, que enamora els paladars més gurmets.

Pernil salat i tres formatges diferents espectaculars per per confirmar, juntament amb el mestre del sector, Joan Gurguí, l'apassionant món dels biquinis i les múltiples opcions que ofereix aquesta recepta aparentment senzilla

Ingredients de la recepta:

  • Pa de coca
  • Mantega
  • Formatge cheddar
  • Mozzarella
  • Formatge idiazabal
  • Pernil salat
  • Ruca

😍 Un entrepà de pop a la gallega: la nova fantasia culinària
 

La taula preparada amb tots els ingredients per cuinar un sensacional biquini / Foto: Marta Turull

El pas a pas de la recepta

  1. Posem una mica de mantega a la paella perquè es vagi desfent i, posteriorment, el biquini no s'enganxi a la paella.
  2. Paral·lelament, obrim un pa de coca per la meitat i hi posem tota la bateria dels ingredients. Comencem per la triple tongada de formatges, en aquest ordre: formatge cheddar, mozzarella i formatge idiazabal. El que busquem amb aquesta recepta és que es fonguin els dos primers formatges, mentre que aquest últim no es fondrà tant, però potenciarà el plat amb un gust fort i exquisit.
  3. Acabem d'afegir al biquini una mica de ruca i pernil salat.
  4. Amb les mans, aixafem ben fort el biquini sense por per comprimir tots els ingredients. Ho posem a la paella durant cinc minuts a foc baix.
  5. Volem que el pa quedi molt cruixent i l'escalfor s'endinsi perquè els formatges es fonguin.
  6. Amb un plat o una safata fem pes damunt el biquini vigilant de no cremar-nos. Li donem la volta i cinc minuts a la paella a foc baix.
  7. Un cop fet, el tallem per la meitat i després en triangles i podem comprovar com s'han fusionat els formatges, el pernil salat i la ruca. És increïble!
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!