Les setmanes prèvies a la Setmana Santa són dies durant els quals, segons la tradició cristiana, no es pot menjar carn. I si bé antigament aquest credo se seguia fil per randa, avui dia és gairebé un fet anecdòtic. Però la tradició culinària ha durat fins als nostres dies, per això avui t'expliquem com preparar una de les receptes més delicioses d'aquesta època de l'any d'una forma fàcil, ràpida i que t'assegura un resultat deliciós. Agafa paper i boli per anotar tots els ingredients i posa't el davantal per començar a cuinar aquests deliciosos bunyols de bacallà en menys de 10 minuts.
Bunyols de bacallà
Malgrat ser una recepta ràpida, no vulguis córrer. Que els puguis fer en 10 minuts no vol dir que hagis de fer-ho tot de pressa i corrents. La cuina necessita els seus temps, i per molt que hi hagi trucs que te n'estalviïn, és important fer les coses bé. El primer que hauràs de fer és preparar tots els ingredients. Com més bons siguin, millor serà el resultat. En aquest cas, el protagonista del plat és el bacallà, per tant, acosta't a la teva bacallaneria de confiança i deixa't recomanar pels professionals. La millor manera d'encertar-la és deixar-se guiar pels experts en la matèria. Per poder fer aquests bunyols necessitaràs:
- 400 g de bacallà dessalat
- 300 ml d’aigua
- 120 g de farina
- Una culleradeta de llevat
- 100 g de mantega
- 3 ous
- Dos grans d’all
- Un manat petit de julivert
- Sal
Si vols fer més o menys bunyols, recorda que hauràs d'adaptar totes les quantitats de manera proporcional.
Elaboració del plat
És moment de posar-se mans a l'obra. Un cop ho tinguis tot a punt, el primer que hauràs de fer és afegir la mantega a la cassola. Deixa que fongui i un cop fosa, posa-hi els 300 ml d'aigua. Quan comenci a bullir, afegeix-hi la farina i una cullerada petita de llevat. Ves coent la mescla a poc a poc i remenant sense que bulli. Aquí és on has de tenir paciència. Malgrat sembli lent, aquest procés és important i no s'han de perdre els nervis. Un cop ho tinguis tot anirà molt de pressa, no pateixis. Al cap de cinc minuts la barreja ha de ser una massa llisa. Ara has d'anar posant els ous, d'un en un, fins que la mescla els vagi admetent. Pots aprofitar la calor residual i fer-ho amb el foc apagat. També cal afegir-hi un pessic de sal i, finalment, el bacallà esmicolat a trossets, l'ingredient més important de tots. Pica l'all i el julivert, afegeix-los a la cassola i barreja-ho tot bé fins a obtenir una massa. Fes boles i fregeix-les en oli en calent fins que quedin rosses. Quan siguin cuites, retira-les del foc i eixuga l'excés d'oli sobre un paper de cuina.