La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és un plat de brioix a la planxa amb pop i patates palla, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!
Els entrepans són una manera fantàstica de preparar un plat versàtil que et pots menjar a qualsevol lloc. Hi ha des del clàssic llom amb formatge fins al de fuet, passant per versions més gastronòmiques com el de pastrami amb festucs o el de formatge i ruca. Però els entrepans, a més de dur pa, són un llenç en blanc per posar-hi el que sigui. Sempre amb criteri, és clar, però són una porta oberta a la creativitat. El tipus de pa també és important, i en aquest cas, per un entrepà de pop a la gallega, el millor és fer servir un brioix tendre i cruixent. Aquesta elaboració de brioix a la planxa amb pop i patates palla és una versió senzilla i gustosa del pop a la gallega, però en comptes de necessitar un plat i uns coberts, l'únic que et farà falta és un tovalló per netejar-te els dits després de cruspir-te'l.
En comptes de necessitar un plat i uns coberts, l'únic que et farà falta és un tovalló per netejar-te els dits després de cruspir-te'l
Ingredients de la recepta:
- Patates
- Mantega
- Pa de brioix
- Pop
- Oli
- Pebre vermell
😍 L'aperitiu facilíssim que pots fer a casa

El pas a pas de la recepta
- El primer que hauràs de fer és preparar les patates. Idealment, les hauràs de deixar a punt el dia abans. Talla les patates ben fines i deixa-les en remull en aigua freda durant tota la nit. Si no tens temps, deixa-les tota l'estona que puguis, però si pots, deixa-les tota la nit.
- És moment de cuinar. Posa una mica de mantega a la paella i torra-la fins que vegis que es comença a cremar.
- Posa el brioix al foc i deixa que es torri perquè quedi tendre.
- Retira el brioix.
- Afegeix una mica d'oli a la paella i torra el pop. Fes-lo només per una banda perquè quedi ben tendre. Procura que els talls no siguin gaire grans, perquè hi puguin cabre al brioix.
- Un cop cuit, obre el brioix i posa-hi el pop.
- Remata la recepta amb el toc final que li donarà tot el sabor: una mica d'oli amb pebre vermell. Pots preparar la vinagreta a banda perquè l'oli i el pebre quedin ben mesclats. Com més bo sigui el pebre vermell, millor serà el resultat. Pot ser dolç o picant, en funció dels teus gustos.