La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és una truita calçotada, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!
Entre febrer i març són moltes les colles que es reuneixen per celebrar calçotades. Una festa popular que agrada a tothom i que reuneix colles d'amics, familiars i coneguts per cuinar calçots, carn a la brasa i unes bones llesques de pa amb tomata. Amb una mica de romesco i una amanida amb verdura de l'hort, de seguida tens muntada una bona festa. Però com tota festa amb menjar en abundància, al final sempre acaba sobrant alguna cosa. I la millor manera d'evitar el malbaratament alimentari és coneixent tècniques i receptes que ens permetin aprofitar aquests aliments per gaudir-los l'endemà mateix de la calçotada. Així que si aquest cap de setmana has celebrat una calçotada i t'ha sobrat xistorra, cansalada o pa, agafa paper i boli perquè podràs preparar aquesta senzilla i deliciosa truita calçotada d'aprofitament. Una truita que pots adaptar a les teves necessitats i amb la qual podrà menjar tota la família.
Així que si aquest cap de setmana has celebrat una calçotada i t'ha sobrat xistorra, cansalada o pa, agafa paper i boli perquè podràs preparar aquesta senzilla i deliciosa truita calçotada d'aprofitament
Ingredients de la recepta:
- 8 ous
- Calçots
- Cansalada
- Xistorra
- Romesco
- Cibulet
😍 Mató cremat amb peres i pasta de full
El pas a pas de la recepta
- En un bol, afegeix els 8 ous. Com més bons siguin els ous, més bona sortirà la truita.
- Afegeix els calçots al bol.
- Afegeix la cansalada al bol.
- Afegeix la xistorra al bol.
- Barreja tots els ingredients amb un batedor. Tingues en compte que com més batuts quedin els ous, menys pujaran a l'hora de coure'ls. Per tant, ens interessa barrejar bé tots els ingredients, però fent-ho de la manera més lleu possible.
- Posa la paella al foc i tira-li un raig d'oli d'oliva.
- Un cop la paella sigui calenta, aboca-hi la barreja d'ingredients. Com que és una truita amb ingredients molt gustosos, no caldrà que li afegeixis sal.
- Cou una estona la truita per una banda i, amb l'ajuda d'un plat, dona-li la volta.
- Cou-la per l'altre costat i atura el foc. En aquest punt la truita ja hauria d'estar feta, però si la vols una mica més quallada, pots aprofitar l'escalfor residual de la paella per donar-li una altra volta i mantenir una mica més la cocció.