La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les truitetes de blat o fajitas i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar un embolcall d’hamburguesa, un wrap de Cèsar i un wrap triangle.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb truitetes de blat
1. Embolcall d’hamburguesa
Ingredients:
- 4 truitetes de blat grans
- 4 truitetes de blat petites
- 4 hamburgueses no gaire grans
- 4 làmines de cansalada
- 4 làmines de formatge emmental
- Uns quants natxos
Per a la salsa:
- 100 g de maionesa
- ½ ceba tendra
- 20 g de mostassa
- 20 g de quètxup
- 1 culleradeta de pebre vermell
- Unes quantes olives verdes sense pinyol
Elaboració:
Fem la salsa: piquem la ceba tendra. En un bol barregem la maionesa amb la ceba, la mostassa, el pebre vermell, el quètxup i les olives picades. Fem la cansalada en una paella a foc baix fins que queda ben cruixent. A la mateixa paella, enrossim l’hamburguesa. Ha de quedar daurada per fora i tirant a crua per dins. Untem amb la salsa un costat de la truiteta gran. Posem l’hamburguesa a sobre, el formatge, la cansalada i els natxos. Tapem amb la truiteta petita. Emboliquem sobre si mateix. Daurem a una paella amb un raig d’oli per la banda de la truiteta petita, perquè se segelli el paquet. Quan sigui enganxat, donem la volta i fem que es dauri per l’altre. Mengem immediatament.
2. Wrap de Cèsar
Ingredients:
- 4 truitetes
- Un pit de pollastre
- 20 g de crostons de pa
- 20 g d’enciam variat
- Per arrebossar: ou i pa ratllat
- Sal
- Oli per fregir
Per a la salsa:
- 100 g de maionesa
- 40 g de mostassa
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- 1 trosset d’all picat
- Sal i pebre
Elaboració:
Tallem el pit de pollastre. El salem i el passem per ou batut i per pa ratllat. Fregim en abundant oli fins que dauri. El posem sobre un paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrer. Untem la salsa a una banda de la truiteta. Posem l’enciam, el pollastre arrebossat tallat, els crostons de pa. Emboliquem i daurem el wrap per les dues bandes a la planxa.
3. Wrap triangle
Ingredients:
- 4 truitetes
- 50 g de salsa pesto
- 200 g de formatge brie
- 4 làmines de pernil cuit
- 1 tomàquet ferm
Elaboració:
Fem un tall a una banda de la truiteta. En un quart posem la salsa pesto, a l’altre quart el formatge brie pelat i tallat menut, a un altre quart posem el tomàquet laminat. Al darrer quart posem el pernil tallat a tires. Posem oli en una paella, daurem, per una banda, i tapem perquè el cogui per dins i es fongui el formatge. Donem la volta i daurem per l’altra banda i tapem un parell de minuts per acabar de coure.