La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les pizzes i les 3 propostes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una pizza de botifarra, pesto i ruca, una pizza de tomàquets cirerols, xampinyons i xoriç i una pizza de pera, formatge blau i pernil.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 pizzes sorprenents
1. Pizza de botifarra, pesto i ruca
Ingredients:
- Una massa de pizza
- 2 botifarres
- 150 g de pesto
- 150 g de tetilla gallega
- 80 g de ruca
- Uns 4 tomàquets secs rehidratats i conservats en oli
- Un grapat de tàperes
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
Saltem la ruca en una paella amb un raig d’oli i una mica de sal, a foc mitjà, fins que perdi la rigidesa. La reservem. Estirem la massa de pizza. Hi posem un raig d’oli i a sobre hi posem la ruca, la botifarra sense pell a bocins, unes bones cullerades de pesto i la tetilla gallega. L’enfornem a 180 °C durant 20 minuts. Fora del forn hi posem els tomàquets secs tallats i les tàperes. Acabem amb un raig d’oli i a taula.
2. Pizza de tomàquets cirerols, xampinyons i xoriç
Ingredients:
- Una massa de pizza
- 100 g de sofregit intens de ceba i tomàquet (o una bona salsa de tomàquet)
- 1 xoriç potent, millor picant
- 200 g de xampinyons
- Uns 10 cirerols
- Un manat d’alfàbrega fresca
- Dues mozzarelles
- 80 g de parmesà ratllat
Elaboració:
Estirem la massa de pizza i la pintem amb oli d’oliva. Cobrim amb el sofregit. A sobre hi posem el xoriç tallat i sense pell, els xampinyons laminats i els cirerols tallats per la meitat, procurant que quedin cara amunt. L’enfornem a 180 °C durant 15 minuts. Ara hi posem el formatge parmesà i la mozzarella. La tornem a enfornar cinc minuts més. Fora del forn hi posem fulles d’alfàbrega fresca i a taula.
3. Pizza de pera, formatge blau i pernil
Ingredients:
- Una massa de pizza
- Dos porros
- Una pera que no sigui molt madura
- 80 g de formatge blau
- 50 g de fruita seca barrejada
- 2 mozzarelles
- 100 g de pernil bo
Elaboració:
Sofregim la part blanca dels porros amb un raig d’oli i un raig d’aigua, a foc molt lent perquè es cremen fàcilment. Reservem. Estirem la massa de la pizza i hi posem un raig d’oli. Cobrim amb els porros sofregits, la fruita seca, el formatge blau i la pera laminada. L’enfornem durant 15 minuts a 180 °C. Afegim la mozzarella i l’enfornem deu minuts més. Fora del forn acabem amb el pernil i servim immediatament.
Si no en tens prou i ets un fanàtic de les pizzes o, en general, de la cuina internacional, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.