La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les pizzes i les 3 propostes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una pizza de botifarra, pesto i ruca, una pizza de tomàquets cirerols, xampinyons i xoriç i una pizza de pera, formatge blau i pernil.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 pizzes sorprenents

1. Pizza de botifarra, pesto i ruca

Ingredients:

  • Una massa de pizza
  • 2 botifarres
  • 150 g de pesto
  • 150 g de tetilla gallega
  • 80 g de ruca
  • Uns 4 tomàquets secs rehidratats i conservats en oli
  • Un grapat de tàperes
  • Oli d’oliva
  • Sal
Pizza de botifarra, pesto i ruca / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Saltem la ruca en una paella amb un raig d’oli i una mica de sal, a foc mitjà, fins que perdi la rigidesa. La reservem. Estirem la massa de pizza. Hi posem un raig d’oli i a sobre hi posem la ruca, la botifarra sense pell a bocins, unes bones cullerades de pesto i la tetilla gallega. L’enfornem a 180 °C durant 20 minuts. Fora del forn hi posem els tomàquets secs tallats i les tàperes. Acabem amb un raig d’oli i a taula.

2. Pizza de tomàquets cirerols, xampinyons i xoriç

Ingredients:

  • Una massa de pizza
  • 100 g de sofregit intens de ceba i tomàquet (o una bona salsa de tomàquet)
  • 1 xoriç potent, millor picant
  • 200 g de xampinyons
  • Uns 10 cirerols
  • Un manat d’alfàbrega fresca
  • Dues mozzarelles
  • 80 g de parmesà ratllat
Pizza de tomàquets cirerols, xampinyons i xoriç / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Estirem la massa de pizza i la pintem amb oli d’oliva. Cobrim amb el sofregit. A sobre hi posem el xoriç tallat i sense pell, els xampinyons laminats i els cirerols tallats per la meitat, procurant que quedin cara amunt. L’enfornem a 180 °C durant 15 minuts. Ara hi posem el formatge parmesà i la mozzarella. La tornem a enfornar cinc minuts més. Fora del forn hi posem fulles d’alfàbrega fresca i a taula.

3. Pizza de pera, formatge blau i pernil

Ingredients:

  • ​​​​​Una massa de pizza
  • Dos porros
  • Una pera que no sigui molt madura
  • 80 g de formatge blau
  • 50 g de fruita seca barrejada
  • 2 mozzarelles
  • 100 g de pernil bo
Pizza de pera, formatge blau i pernil / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Sofregim la part blanca dels porros amb un raig d’oli i un raig d’aigua, a foc molt lent perquè es cremen fàcilment. Reservem. Estirem la massa de la pizza i hi posem un raig d’oli. Cobrim amb els porros sofregits, la fruita seca, el formatge blau i la pera laminada. L’enfornem durant 15 minuts a 180 °C. Afegim la mozzarella i l’enfornem deu minuts més. Fora del forn acabem amb el pernil i servim immediatament.

Si no en tens prou i ets un fanàtic de les pizzes o, en general, de la cuina internacional, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!