La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els albercocs i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una torrada d'albercocs amb formatge blau, una costella agredolça i una galette d'albercocs.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!

3 plats amb albercocs

1. Torrada d'albercocs amb formatge blau

Ingredients:

  • 4 torrades
  • 100 g de formatge blau
  • 200 g de formatge d’untar
  • Una cabeça d’alls
  • Un parell de fulles de menta fresca
  • Unes branquetes de julivert
  • 20 g de mantega
  • Mel
  • Un grapat de festucs
  • Un grapat de pinyons
Torrada d'albercocs amb formatge blau Ada Parellada
Torrada d'albercocs amb formatge blau / Foto: Raquel Sánchez

Escapcem la cabeça d’alls, hi posem una mica de sal i un raig d’oli. Emboliquem per tancar ferm i enfornem a 180 °C durant 50 minuts. Tallem els albercocs per la meitat i els posem sobre un paper de forn, amb el forat cap amunt. Posem un trosset de mantega al forat i enfornem durant uns 15 minuts a 180 °C. Atenció en aquest pas, perquè dependrà de la maduració dels albercocs. Si són molt madurs, amb deu minuts n’hi haurà prou. Si són molt verds, els caldrà gairebé 30 minuts de forn. Als últims minuts de cocció, hi posem una mica de formatge blau i el fonem al forn. En un bol barregem el formatge d’untar, el formatge blau, la menta fresca i el julivert picat, premem la cabeça d’alls rostida i pebre. Untem cada torrada amb aquesta pasta, posem els albercocs cuits a sobre i acabem amb mel, festucs picats i pinyons.

2. Costella agredolça

Ingredients:

  • 800 g de costella de porc trossejada
  • 500 g d’albercocs
  • 100 ml de conyac
  • 100 ml de salsa de soja
  • 200 ml de suc de llimona
  • 100 g de mel
  • 100 g de llard de porc
Costella agredolça Ada Parellada
Costella agredolça / Foto: Raquel Sánchez

En una cassola fem fondre el llard de porc. Hi enrossim la costella fins que quedi ben daurada. Afegim el conyac per desglassar, això vol dir que el conyac arrossegui els sucs. Quan el conyac hagi evaporat, hi posem la meitat dels albercocs tallats a llunes. Afegim la pell de la llimona ratllada, el suc de llimona i la soja. Cobrim amb aigua i fem coure lentament durant 1 hora. Si cal hi afegim una mica més d’aigua. Ara hi posem la resta d’albercocs tallats a llunes i la mel. Fem coure uns deu minuts i ja ho tindrem a punt.

3. Galette d'albercocs

Ingredients:

  • 300 g d’albercocs
  • El suc i la ratlladura de mitja llimona
  • 70 g de sucre morè
  • 50 g d’ametlla molta
  • Un grapat de festucs

Per la massa:

  • 250 g de farina
  • 125 g de mantega freda
  • 60 g de sucre
  • 30 ml de llet
  • 1 ou
Galette d'albercocs Ada Parellada
Galette d'albercocs / Foto: Raquel Sánchez

Tallem els albercocs a llunes i els posem en un bol, hi posem la pell de la llimona ratllada, el suc i el sucre. Deixem macerar un mínim de 30 minuts. Fem la massa, arenem la farina i la mantega. Afegim el sucre i la clara d’ou (reservem el rovell per pintar la massa). Barregem fins a aconseguir una massa homogènia. L’emboliquem i la deixem reposar a la nevera un mínim de 30 minuts. Colem els albercocs i fem reduir el suc restant durant uns minuts fins que prengui textura de xarop, uns 5-7 minuts. Estirem la massa amb forma rodona fent servir dos papers de forn. Posem sobre una safata de forn. Al centre de la massa posem l’ametlla molta. A sobre els albercocs i els festucs picats. Tanquem amb la resta de la massa. Pintem amb el rovell rebaixat amb una mica d’aigua. Acabem amb el xarop. Enfornem durant 30 minuts a 180 °C.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!