La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el pebrot vermell i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una coca fàcil de pebrots amb anxoves, una crema de pebrots i uns pebrots farcits.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb pebrot vermell
1. Coca fàcil de pebrots amb anxoves
Ingredients:
- 2 pebrots vermells
- 1 cabeça d’alls
- 4 anxoves
- 3 ous
- 4 torrades de pa
- Sal
- Oli d’oliva
- Julivert fresc
Posem els pebrots en una safata. Els salem i ruixem amb oli d’oliva. Els coem a 180ºC durant 45 minuts. Aprofitem i escalivem una cabeça d’alls. L’escapcem, posem sal i ruixem amb oli. Emboliquem bé amb paper de forn. Enfornem a 180 °C durant 50 minuts. Quan traiem els pebrots del forn els tapem fins que es refredin per tal que es bufin i es puguin pelar més fàcilment. Bullim els ous. Simplement els posem en aigua freda amb sal i quan trenqui el bull, els coem durant 10 minuts. Els refresquem i els pelem. Fem la maionesa d’all. Posem un ou dur en el vas de la batedora i hi afegim oli i sal. També hi posem part del suc que han extret els pebrots. Batem fins emulsionar. Premem la cabeça d’alls escalivada i batem fins a integrar. Afegim sal. Torrem el pa. Untem el pa amb la maionesa d’alls. Cobrim amb el pebrot escalivat i acabem amb un tros d’ou dur i una anxova per persona. Acabem amb julivert fresc picat.
2. Crema de pebrots
Ingredients:
- 2 pebrots escalivats
- 2 tomàquets
- Mig gra d’all
- 100 ml d’oli d’oliva
- Una culleradeta d’herbes de Provença
- Sal i pebre
- Un grapat d’olives negres sense pinyol
- Un grapat d’ametlles torrades
- Farigola fresca
Escalivem els pebrots de la manera habitual. Tallem els tomàquets i els posem en una safata que pugui anar al forn. Els salem, posem les herbes de Provença i acabem amb un bon raig d’oli d’oliva. Escalivem al forn a 180 °C durant 45 minuts. En el pot de la batedora posem els pebrots escalivats, tot el suc que hagin tret els pebrots, els tomàquets, el gra d’all, l’oli d’oliva, sal i pebre. Triturem fins obtenir una crema fina. Si cal, colem perquè ens quedi encara més fina. La servim calenta o freda amb les olives tallades, les ametlles i la farigola fresca.
3. Pebrots farcits
Ingredients:
- 4 pebrots vermells tirant a petits
- 2 xoricets frescos
- 300 g de bròcoli
- 3 ous
- 200 ml de nata líquida
- 100 g de parmesà ratllat
- 100 g de formatge brie
- Sal i pebre
Escapcem els pebrots i els buidem de llavors. Reservem. Ratllem el bròcoli i el barregem amb la carn trinxada dels xoricets, els ous, la nata líquida, porradell picat, parmesà sal i pebre. Omplim els pebrots, posem el formatge brie tallat a sobre i enfornem a 160 °C durant 45 minuts.