La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el pebrot vermell i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una coca fàcil de pebrots amb anxoves, una crema de pebrots i uns pebrots farcits.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!

 

3 plats amb pebrot vermell

1. Coca fàcil de pebrots amb anxoves

Ingredients:

  • 2 pebrots vermells
  • 1 cabeça d’alls
  • 4 anxoves
  • 3 ous
  • 4 torrades de pa
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Julivert fresc
Coca fàcil de pebrots amb anxoves. / Foto: Raquel Sánchez

Posem els pebrots en una safata. Els salem i ruixem amb oli d’oliva. Els coem a 180ºC durant 45 minuts. Aprofitem i escalivem una cabeça d’alls. L’escapcem, posem sal i ruixem amb oli. Emboliquem bé amb paper de forn. Enfornem a 180 °C durant 50 minuts. Quan traiem els pebrots del forn els tapem fins que es refredin per tal que es bufin i es puguin pelar més fàcilment. Bullim els ous. Simplement els posem en aigua freda amb sal i quan trenqui el bull, els coem durant 10 minuts. Els refresquem i els pelem. Fem la maionesa d’all. Posem un ou dur en el vas de la batedora i hi afegim oli i sal. També hi posem part del suc que han extret els pebrots. Batem fins emulsionar. Premem la cabeça d’alls escalivada i batem fins a integrar. Afegim sal. Torrem el pa. Untem el pa amb la maionesa d’alls. Cobrim amb el pebrot escalivat i acabem amb un tros d’ou dur i una anxova per persona. Acabem amb julivert fresc picat.

2. Crema de pebrots

Ingredients:

  • 2 pebrots escalivats
  • 2 tomàquets
  • Mig gra d’all
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • Una culleradeta d’herbes de Provença
  • Sal i pebre
  • Un grapat d’olives negres sense pinyol
  • Un grapat d’ametlles torrades
  • Farigola fresca
Crema de pebrot vermell. / Foto: Raquel Sánchez

Escalivem els pebrots de la manera habitual. Tallem els tomàquets i els posem en una safata que pugui anar al forn. Els salem, posem les herbes de Provença i acabem amb un bon raig d’oli d’oliva. Escalivem al forn a 180 °C durant 45 minuts. En el pot de la batedora posem els pebrots escalivats, tot el suc que hagin tret els pebrots, els tomàquets, el gra d’all, l’oli d’oliva, sal i pebre. Triturem fins obtenir una crema fina. Si cal, colem perquè ens quedi encara més fina. La servim calenta o freda amb les olives tallades, les ametlles i la farigola fresca.

3. Pebrots farcits

Ingredients:

  • 4 pebrots vermells tirant a petits
  • 2 xoricets frescos
  • 300 g de bròcoli
  • 3 ous
  • 200 ml de nata líquida
  • 100 g de parmesà ratllat
  • 100 g de formatge brie
  • Sal i pebre
Pebrot farcit. / Foto: Raquel Sánchez

Escapcem els pebrots i els buidem de llavors. Reservem. Ratllem el bròcoli i el barregem amb la carn trinxada dels xoricets, els ous, la nata líquida, porradell picat, parmesà sal i pebre. Omplim els pebrots, posem el formatge brie tallat a sobre i enfornem a 160 °C durant 45 minuts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!