La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les olives i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar un plat de pasta amb olives, una torrada amb paté d'olives i una amanida de patates i olives.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb olives

1. Pasta amb olives

Ingredients:

  • 300 g d’espaguetis
  • 4 anxoves
  • 1 bitxo
  • 15 g de tàperes
  • Espinacs
  • 200 g de sofregit de ceba i tomàquet
  • 100 g d’olives bones
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
Receptes amb olives de l'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez
Pasta amb olives / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Bullim els espaguetis en abundant aigua amb sal durant 8 minuts. En una paella gran fem fondre unes anxoves, a foc mitjà. Afegim un bitxo i el sofregit de ceba i tomàquet. Coem el conjunt un parell de minuts. Ara hi posem les olives i les tàperes, els espinacs i el julivert picat. Sacsegem i hi posem un parell de cullerots d’aigua de cocció i els espaguetis. Barregem i hi posem la meitat del formatge parmesà. Rectifiquem de sal i pebre i servim amb més parmesà ratllat.

2. Torrada amb paté d'olives

Ingredients:

  • 4 torrades grans
  • Un tomàquet
  • 200 g de mató
  • Porradell

Per al paté:

  • 150 g d’olives negres sense pinyol
  • 50 g d’avellanes
  • 2 anxoves
  • Un grapat de fulles de julivert
  • 50 ml d’oli d’oliva
Receptes amb olives de l'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez
Torrada amb paté d'olives / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Comencem fent el paté, simplement triturant tots els ingredients. Torrem el pa. Untem el pa amb el paté, a sobre hi posem el tomàquet tallat, el mató i acabem amb porradell picat i oli d’oliva.

3. Amanida de patates i olives

Ingredients:

  • 4 patates
  • Un manat d’espàrrecs verds
  • 80 g d’olives variades
  • 15 g de tàperes
  • 150 g de tonyina en oli
  • Un pebrot vermell escalivat
  • 20 g de pinyons
  • Un manat petit de julivert
  • Oli d’oliva
Receptes amb olives de l'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez
Amanida de patates i olives / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Bullim les patates amb pell durant 40 minuts o fins que veiem que cedeixen al tacte. Escaldem els espàrrecs durant 3 minuts i refresquem immediatament (si són molt gruixuts, augmentem el temps de cocció a 5 minuts). Pelem les patates i les tallem a daus. Posem en un bol les patates tallades, els espàrrecs, la tonyina, les olives, les tàperes, el pebrot escalivat tallat, els pinyons i el julivert picat. Aprofitem el suc d’escalivar el pebrot i l’emulsionem amb oli d’oliva. Afegim sal i pebre. Barregem la salsa amb l’amanida. Servim.

Si no en tens prou i ets un fanàtic de les olives o, en general, dels fruits culinaris, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!