La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els espaguetis i les 3 receptes creatives que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar uns espaguetis amb formatge cremós, pesto i guanciale, uns espaguetis amb salsa cremosa de bolets i olives i uns espaguetis amb espinacs, pinyons, panses i anxoves.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!

 

3 receptes a partir d'espaguetis (4 pers.)

Espaguetis amb salsa de formatge cremós, pesto i guanciale

  • 500 g d’espaguetis
  • 8 llesques de guanciale

Per a la salsa:

  • 100 g formatge d’untar
  • 200 g formatge blau
  • 50 g de pesto
  • 100 g tomàquets cherry
  • 100 g de parmesà
Espaguetis amb salsa de formatge cremós, pesto i guanciale / Foto: Raquel Sánchez

Torrem les llesques de guanciale en una paella sense oli i reservem. Bullim els espaguetis i reservem un got de l’aigua de cocció. Barregem el formatge blau, el formatge d’untar i el pesto. Tallem els tomàquets cherry per la meitat i els coem a la paella, a foc mig alt. Afegim la salsa de formatges i pesto, l’aigua de bullir i la pasta. Barregem bé, ho servim i finalment hi posem el cruixent de guanciale i formatge parmesà ratllat.

Espaguetis amb salsa cremosa de bolets i olives

  • 500 g d’espaguetis

Per a la salsa:

  • 350 g bolets (xampinyons marrons, tipus portobello i blancs)
  • 3 grans d’alls picats
  • 1 cullerada d’oli
  • 1 cullerada de mantega
  • 75 g de foie
  • 50 g de parmesà
  • Olives de bona qualitat
  • Farigola fresca
  • Orenga o herbes mediterrànies
  • Un got de vi blanc
  • Un got de nata líquida
  • Sal
Espaguetis amb salsa cremosa de bolets i olives / Foto: Raquel Sánchez

Escalfem l’oli en una paella. Afegim els bolets nets i tallats, els saltem a foc mitjà uns 3 minuts. Afegim l’all picat, la farigola i l’orenga. Afegim el vi i el deixem coure uns minuts fins que evapori. Afegim el foie i la nata líquida i barregem bé. Salem i hi afegim el formatge parmesà, la pasta cuita i un got de l’aigua de cocció. Sacsegem per amalgamar els sabors i lligar la salsa. Abans d’acabar afegim les olives a la paella, un minut i retirem.  

Espaguetis amb espinacs, pinyons, panses i anxoves

  • 200 g de pasta
  • 200 g espinacs frescos
  • Una ceba
  • Anxoves
  • julivert
  • Pinyons
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
Espaguetis amb espinacs, pinyons, panses i anxoves / Foto: Raquel Sánchez

Escaldem els espinacs en aigua bullent, uns segons, amb sal. Els colem i els refresquem. Els triturem amb un manat petit de julivert i la nata líquida. Piquem la ceba i la fem a foc lent. Afegim sal. Afegim els espinacs i els pinyons. Afegim la pasta bullida, els pinyons, les panses i les anxoves picades. Sacsegem i acabem amb formatge ratllat.

Si no en tens prou i ets un fanàtic de la pasta o, en general, de les receptes, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de receptes del novembre amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!