La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el pit de pollastre i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar un pollastre amb 'patates', un pollastre a la cervesa i un pollastre 'cachopo'.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 receptes amb pollastre
1. Pollastre amb 'patates'
Ingredients:
- 4 patates bullides
- 1 pit de pollastre
- 2 cebes tendres
- Sal
- Espècies al gust
- 150 g de formatge d’untar
- 2 ous
- 80 g de formatge ratllat cremós
- Oli i sal
Elaboració:
En un motlle, protegit amb paper de forn, aixafem les patates. Hi afegim un raig d’oli i sal i les enfornem 20 minuts a 180 graus. Mentrestant, tallem ben menut el pollastre i el saltem en una paella amb un raig d’oli i sal. Reservem. A la mateixa paella sofregim les cebes tendres picades amb un raig d’oli i sal, durant uns deu minuts o fins que prengui un color daurat bonic. En un bol barregem el pollastre, la ceba sofregida, el formatge d’untar, els ous, les espècies i el formatge ratllat. Farcim les patates amb la barreja i enfornem uns deu minuts més.
2. Pollastre a la cervesa
Ingredients:
- 2 pits de pollastre
- 300 ml de cervesa
- 200 ml de nata líquida
- Farina
- Espècies: pebre vermell, pebre vermell picant, comí, nou moscada
- 1 carabassó
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
Barregem la farina amb les espècies. Salpebrem el pollastre i l’arrebossem amb la farina amb espècies. En una paella amb un bon raig d’oli, daurem el pollastre enfarinat. Cobrim amb la cervesa i deixem que evapori lleugerament. Ara hi posem la nata i, a foc lent, anem coent fins que prengui textura de salsa. Servim amb unes làmines de carabassó cru. Acabem amb un raig d’oli i una mica de sal.
3. Pollastre 'cachopo'
Ingredients:
- 4 pits de pollastre
- 8 talls de pernil salat
- 200 g de formatge curat de sabor intens
- Per arrebossar: farina + ou + pa ratllat
- Oli per fregir
- Unes patates petites bullides
- Barreja d’herbes fresques: farigola, romaní, julivert i orenga
Per a la salsa:
- 100 g de iogurt
- 100 g de maionesa
- Orenga
Elaboració:
Filetegem els pits de pollastre fent dos filets de cada un. Posem cada filet entre dos papers de forn i el piquem per aplanar. Posem pernil salat i el formatge tallat primet. Tapem amb l’altre filet de pollastre. Passem per farina, ou i pa ratllat i fregim en abundant oli d’oliva. Saltem les patates en una paella amb un raig d’oli a foc fort. Quan hagin agafat color les salem i les acabem amb una bona quantitat d’herbes fresques. A banda fem la salsa, simplement barrejant el iogurt amb la maionesa i l’orenga. Servim el pollastre amb les patates i acabem amb la salsa.
Si no en tens prou i ets un fanàtic de les receptes amb pollastre o, en general, de la carn, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.