La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les pomes i les 3 receptes excel·lents que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar unes crestes de poma, gorgonzola i nous, una sopa de poma i api i un pollastre amb poma i salsa de mostassa.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 receptes a partir d'una poma
Crestes de poma, gorgonzola i nous
- 2 pomes àcides
- 50 g nous picades
- Farigola
- 1 llimona
- 75 g de formatge gorgonzola
- 1 ou batut
- 1 paquet d’oblees
Pelem i tallem la poma a daus petits. Les ruixem amb un raig de llimona. Ho posem un parell de minuts al microones. Reservem la poma cuita. Piquem unes nous, les barregem amb la poma. També hi afegim unes fulles de farigola fresca. Afegim el formatge gorgonzola tallat de qualsevol manera. Barregem. Farcim les oblees amb la barreja i les tanquem amb l’ajuda d’una forquilla fent una mitja lluna. Marquem la tanca amb les forques de la forquilla. Batem l’ou per pintar les oblees amb un pinzell. Les enfornem a 160 graus durant entre 10-15 minuts. Retirem i servim.
Sopa de poma i api
- 100 g de mantega
- 1 poma
- Unes quantes branques d’api i les seves fulles
- 2 patates
- 1 ceba
- 800 ml d’aigua o brou de verdures
- Nou moscada
- Barreja de fruits secs crus (pipes de carabassa i ametlla picada)
- Porradell
- Sal i pebre
Traiem els fils de l’api i el tallem a trossets. Pelem i tallem la poma a daus. Piquem la ceba i pelem i tallem les patates. En una olla posem la mantega, la poma, l’api, les patates i la ceba. Deixem que sofregeixi tot una mica. Posem sal, pebre i nou moscada. La nou moscada ha de ser l’última perquè no es cremi. Immediatament, afegim l’aigua o el brou de verdures. I deixem que cogui uns deu, quinze minuts. Un cop estiguin tots els ingredients cuits (tous al tocar-los), triturem ben fi. Servim en un plat i acabem amb iogurt natural, fruits secs i porradell picat.
Pollastre amb poma i salsa de mostassa
- 2 pits de pollastre
- 2 pomes
- 50 g de mantega
- 1 ceba
- 200 ml de nata líquida
- Conyac
- Sal
- Pebre negre
- Oli
- Vi blanc
- Mostassa antiga
Tallem el pit de pollastre a tires i salpebrem. En una paella amb oli daurem les tires de pollastre i hi afegim un raig de conyac per desglaçar. Un cop enrossit, el reservem. Filetegem la ceba i l’afegim a la mateixa paella. Coem a foc lent fins caramel·litzar. Afegim la poma pelada i tallada a daus i afegim un raig de vi blanc. Deixem que evapori. Afegim 50 g de mantega i una cullerada sopera de mostassa antiga. Barregem. Ara només cal afegir el got de nata líquida i deixem reduir. Afegim sal i pebre. Deixem que cogui uns 3-4 minuts i servim. Acabem amb julivert fresc.
Si no en tens prou i ets un fanàtic de les pomes o, en general, de les fruites i les receptes, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de receptes del novembre amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!