La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les sobres dels torrons i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar un filet amb salsa de torró tou, unes galetes de torró de crema cremada i un flam de torró dur.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats per aprofitar les sobres dels torrons
1. Filet amb salsa de torró tou
Ingredients:
- 4 filets de vedella
- 150 g de torró tou
- 300 ml de nata líquida
- 100 g de mantega
- 200 ml de vi blanc
- 50 ml de salsa de soja
- Sal i pebre
A la paella posem la mantega i quan sigui fosa, coem el filet, a foc mitjà. Salpebrem. Retirem. A la mateixa paella hi posem el vi blanc, quan s’hagi reduït lleugerament hi posem el torró esmicolat, la nata líquida, els sucs que ha deixat anar la carn i la salsa de soja. Fem coure lentament fins que el torró s’ha desfet del tot i pren textura de salsa. Salsem el filet amb la salsa de torró i acabem amb carabassa saltada i la part verda de la ceba tendra picada.
2. Galetes de torró de crema cremada
- 200 g de torró de crema cremada
- 100 g de mantega a temperatura ambient
- 50 g de sucre
- 250 g de farina
- 1 ou + 1 ou per pintar
Batem la mantega amb el sucre fins que sigui una crema. Afegim l’ou (a temperatura ambient) i continuem batent. Serà el moment d’integrar-hi el torró ben esmicolat. Barregem i, finalment, hi posem la farina. Pastem fins aconseguir una massa homogènia. En fem rul·los i emboliquem amb plàstic film. Refredem a la nevera durant un parell d’hores. Tallem a rodelles, posem sobre una safata protegida amb paper de forn, aplanem lleugerament i fem un dibuix, el que es vulgui! Pintem amb ou batut i enfornem a 170 °C durant 15 minuts o fins que veiem que són ben daurades.
3. Flam de torró dur
Ingredients:
- 150 g de torró dur
- 500 ml de llet
- 2 ous
- 200 g de sucre
- Unes gotes de suc de llimona
Posem els 200 g de sucre a una cassoleta amb unes gotes de suc de llimona i fem coure lentament fins que es dissolgui el sucre i prengui un color daurat i marronós. Posem com a base en un motlle de pírex i reservem. Esmicolem ben fi el torró dur. Barregem la llet amb els ous i el torró dur. Posem en el pírex i col·loquem sobre una safata amb aigua per fer el bany Maria. Enfornem a 180 °C durant 30 minuts.