La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les sobres dels torrons i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar un filet amb salsa de torró tou, unes galetes de torró de crema cremada i un flam de torró dur.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats per aprofitar les sobres dels torrons

1. Filet amb salsa de torró tou

Ingredients:

  • 4 filets de vedella 
  • 150 g de torró tou
  • 300 ml de nata líquida
  • 100 g de mantega
  • 200 ml de vi blanc
  • 50 ml de salsa de soja
  • Sal i pebre
3 plats Ada Parellada aprofitar torrons / Foto: Raquel Sánchez
Filet amb salsa de torró tou / Foto: Raquel Sánchez

A la paella posem la mantega i quan sigui fosa, coem el filet, a foc mitjà. Salpebrem. Retirem. A la mateixa paella hi posem el vi blanc, quan s’hagi reduït lleugerament hi posem el torró esmicolat, la nata líquida, els sucs que ha deixat anar la carn i la salsa de soja. Fem coure lentament fins que el torró s’ha desfet del tot i pren textura de salsa. Salsem el filet amb la salsa de torró i acabem amb carabassa saltada i la part verda de la ceba tendra picada.

2. Galetes de torró de crema cremada

  • 200 g de torró de crema cremada
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • 50 g de sucre
  • 250 g de farina
  • 1 ou + 1 ou per pintar
3 plats Ada Parellada aprofitar torrons / Foto: Raquel Sánchez
Galetes de torró de crema cremada / Foto: Raquel Sánchez

Batem la mantega amb el sucre fins que sigui una crema. Afegim l’ou (a temperatura ambient) i continuem batent. Serà el moment d’integrar-hi el torró ben esmicolat. Barregem i, finalment, hi posem la farina. Pastem fins aconseguir una massa homogènia. En fem rul·los i emboliquem amb plàstic film. Refredem a la nevera durant un parell d’hores. Tallem a rodelles, posem sobre una safata protegida amb paper de forn, aplanem lleugerament i fem un dibuix, el que es vulgui!  Pintem amb ou batut i enfornem a 170 °C durant 15 minuts o fins que veiem que són ben daurades.

3. Flam de torró dur

Ingredients:

  • 150 g de torró dur
  • 500 ml de llet
  • 2 ous
  • 200 g de sucre
  • Unes gotes de suc de llimona
3 plats Ada Parellada aprofitar torrons / Foto: Raquel Sánchez
Flam de torró dur / Foto: Raquel Sánchez

Posem els 200 g de sucre a una cassoleta amb unes gotes de suc de llimona i fem coure lentament fins que es dissolgui el sucre i prengui un color daurat i marronós. Posem com a base en un motlle de pírex i reservem. Esmicolem ben fi el torró dur. Barregem la llet amb els ous i el torró dur. Posem en el pírex i col·loquem sobre una safata amb aigua per fer el bany Maria. Enfornem a 180 °C durant 30 minuts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!