La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les maduixes i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una copa de maduixa, un sorbet de maduixa i una torrada de maduixes amb brie.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb maduixes
1. Copa de maduixes
Ingredients:
- 200 g de maduixes
- 40 g de sucre
- 100 g de sucre glaç
- 150 ml de nata líquida
- 300 g de formatge d’untar
- 15 galetes maria
- 100 g de mantega
- Unes gotes de vinagre de poma o blanc
- Unes fulles d’alfàbrega fresca o menta
Elaboració:
Tallem la meitat de les maduixes a quarts i les posem en una paella amb els 40 g de sucre i un rajolí de vinagre de poma. Fem coure lentament durant uns deu minuts o fins que veiem que la maduixa està ben confitada. Triturem fins que ens queda una crema fina i refredem. Muntem la nata, afegint-hi el sucre glaç a mig muntar. Afegim el formatge d’untar i la crema de maduixes. Posem dins una mànega pastissera i reservem. Piquem les galetes i les barregem amb la mantega tova o fosa fins a aconseguir una massa. Tallem les maduixes a làmines fines. Posem la massa de galetes a la base d’un potet transparent. Al voltant posem les làmines de maduixa. Omplim amb la crema de formatge i maduixes i acabem amb les restes de maduixa picada i unes fulles d’alfàbrega o menta.
2. Sorbet de maduixes
Ingredients:
- 4 llimones
- 250 g maduixes
- 100 g de mel
Elaboració:
Tallem les llimones per la meitat i les buidem sobre un colador o tamís. Premem per extreure’n tot el suc. Congelem el suc de llimona en porcions. Rentem i traiem el peduncle de les maduixes. Les tallem i les congelem. Quan la llimona i la maduixa estiguin ben congelades, les triturem en un robot juntament amb la mel fins que prenguin textura de sorbet. Farcim les mitges llimones buidades amb el sorbet de maduixa. Acabem amb mitja maduixa fresca i unes fulles de menta.
3. Torrada de maduixes amb brie
Ingredients:
- 2 llesques de pa per persona
- 100 g de mantega
- 250 g de maduixes
- Una ceba grossa
- 200 g de formatge brie
- Salsa pesto
- Sal
- Unes gotes de vinagre
- Una cullerada de mel
- Oli d’oliva
- Unes fulles d’alfàbrega fresca
Elaboració:
Tallem la ceba a juliana i la coem lentament a una paella amb un raig d’oli. Quan sigui daurada afegim les maduixes tallades, un rajolí de vinagre i un pessic de sal. Saltem un parell de minuts just fins que les maduixes cedeixin. Reservem. A la mateixa paella, posem la mantega i daurem les llesques de pa per les dues bandes. Posem a sobre els talls de brie i els fem fondre a la paella o al forn. A sobre posem la barreja de ceba i maduixes i acabem amb pesto i unes fulles d’alfàbrega.
Si no en tens prou i ets un fanàtic de les maduixes o, en general, de les fruites i hortalisses, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat.