La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el raïm i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar un raïm rostit amb burrata i pernil, un bacallà amb raïm i unes barquetes d'endívies i raïm.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb raïm

1. Raïm rostit amb burrata i pernil

Ingredients:

  • 150 g de raïm
  • Oli d’oliva
  • Vinagre de Mòdena
  • Sal
  • Unes branques de farigola fresca
  • Una burrata
  • 100 g de pernil
  • 20 g de festucs
3 plats Ada Parellada amb raïm / Foto: Raquel Sánchez
Raïm rostit amb burrata i pernil / Foto: Raquel Sánchez

Posem el raïm en una safata de forn, el ruixem amb oli d’oliva, un raig de vinagre de Mòdena, sal i unes branques de farigola. Enfornem a 180 °C durant uns vint minuts. Tan bon punt surt de forn el passem a un plat, hi posem una burrata a sobre, amanim amb el líquid del rostit i acabem amb pernil tallat fi i els festucs picats.

2. Bacallà amb raïm

Ingredients:

  • 4 talls macos de morro de bacallà dessalat
  • 200 g de raïm
  • Dos grans d’all
  • Una ceba de Figueres
3 plats Ada Parellada amb raïm / Foto: Raquel Sánchez
Bacallà amb raïm / Foto: Raquel Sánchez

En una paella hi posem els alls filetejats i els cobrim amb oli d’oliva. Els coem lentament fins que són cuits i lleugerament torrats. Hi posem una ceba de Figueres filetejada i fem coure uns minuts, a foc lent. Ara hi posem el raïm. Deixem coure un parell de minuts a foc lent. Hi posem el tall de bacallà, apugem el foc a mitja potència i anem mullant el bacallà amb el suc que deixa anar el raïm. Quan el bacallà canvia de transparent a blanc ja serà cuit. El passem a un plat i posem una cullerada de pebre vermell al raïm. Fem reduir el raïm fins que pren textura de salsa, a foc alt i sacsejant tota l’estona. Salsem el bacallà i a taula!

3. Barquetes d'endívies i raïm

Ingredients:

  • Un parell d’endívies
  • 100 g de raïm
  • Mitja magrana
  • 100 g de formatge d’ovella curat
  • 80 g de Gorgonzola
  • 20 g de nous
  • Mitja ceba de Figueres
  • Unes branques de porradell
  • Unes branques de julivert
  • El suc de mitja llimona
  • Oli d’oliva
  • Vinagre de Xerès
  • Sal
3 plats Ada Parellada amb raïm / Foto: Raquel Sánchez
Barquetes d'endívies i raïm / Foto: Raquel Sánchez

Tallem el raïm i el posem en un bol. Afegim porradell i julivert picats, formatge Gorgonzola i d’ovella tallats a dauets, nous picades i magrana. Amanim amb, suc de llimona, oli d’oliva, vinagre de Xerès i sal. Barregem bé i omplim fulles d’endívies. Acabem amb ceba de Figueres tallada molt fina.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!