La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les postres més dolces per acomiadar les festes. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall - pas a pas, ingredients i molt més - per esbrinar com cuinar un pa de pessic de torró de crema cremada, una crema de polvoró i cafè i unes galetes de torró tou.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 postres amb dolços nadalencs
1. Pa de pessic de torró de crema cremada
Ingredients:
- 250 g de torró de crema cremada
- 125 g de mantega
- 150 g de sucre
- 5 ous
- 300 g de farina
- 15 g de llevat químic (1 sobre)
- Un pessic de sal
- 250 ml de nata líquida
Elaboració:
Ens cal que la mantega sigui pomada, tova. La batem amb el sucre fins que quedi una crema. Afegim el torró ben esmicolat i l’integrem fins que tot sigui homogeni. Afegim els ous batuts a poc a poc, a mesura que es vagin integrant. Barregem la farina amb el llevat i la sal. Tamisem sobre la crema i integrem. Ara hi posem la nata, a poc a poc, que vagi integrant. Quan tenim tot ben barrejat, ho posem en un motlle de silicona o un motlle protegit amb paper de forn o untat amb mantega i farina. Coem a 180 °C uns 40 minuts o fins que en punxar-lo, el ganivet surti net.
2. Crema de polvoró i cafè
Ingredients:
- 200 g de polvorons
- 150 g de llet
- 4 rovells d’ou
- 50 g de sucre
- 300 ml de nata líquida
- 150 ml de cafè
- Una taronja
- Unes gotes de xocolata
- Un parell de polvorons per acabar les postres
Elaboració:
Escalfem la llet i la nata líquida. Quan gairebé trenqui el bull, diluïm els polvorons i batem fins que quedi ben integrat, com una crema. Afegim el cafè. Batem els rovells amb el sucre i els escaldem amb la nata, llet, polvorons i cafè calent. Tornem a la cassola i coem a baixa temperatura sense deixar de remenar fins que agafi consistència. Distribuïm en els recipients on ho servirem o ho posem dins una mànega pastissera. Acabem amb polvoró esmicolat, les gotes de xocolata, la pell ratllada de la taronja i els grills de la taronja tallats a sang.
3. Galetes de torró tou
Ingredients:
- 200 g de torró tou
- 1 ou
- 350 g de farina
- 100 g de mantega
- 50 g de sucre
- Un rovell d’ou per pintar
- Unes gotes de xocolata
Elaboració:
Triturem el torró amb l’ou fins que sigui una crema. Batem la mantega pomada amb el sucre fins a blanquejar. Afegim la barreja de torró i ou. Finalment, posem la farina. Barregem amb les mans fins a aconseguir una massa uniforme i tova. Emboliquem amb plàstic film i refredem durant una hora a la nevera. Estirem la massa i tallem amb les formes que ens agradin. Hi posem les gotes de xocolata i pintem amb el rovell d’ou. Enfornem a 180 °C entre 10 i 15 minuts.
Si no en tens prou i ets un fanàtic de les receptes més dolces o, en general, de les receptes, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.