La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en l'albergínia i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar un plat d'albergínia amb cigrons i formatge de cabra, una cassola d’albergínia i ous i uns bunyols senzills d’albergínia.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb albergínia
1. Albergínia amb cigrons i formatge de cabra
Ingredients:
- 2 albergínies
- 300 g de cigrons
- 100 g de formatge de cabra
- 60 g de mel
- 60 g de mostassa
- Fruits secs variats: nous, avellanes, pipes de gira-sol i ametlles
- Un grapat de tomàquets cherry
- Pebre vermell, herbes aromàtiques (orenga, farigola, romaní...), gingebre, cúrcuma i comí
- Hummus de cigró
- Julivert fresc
- Sèsam
Elaboració:
Comencem fent els cigrons especiats. Els posem en una safata de forn, ben escampats, hi posem sal i un bon raig d’oli. Els enfornem a 180 °C durant 30 minuts. Tan bon punt surtin del forn els amanim amb pebre vermell, herbes aromàtiques, gingebre, cúrcuma i comí. Tallem l’albergínia per la meitat longitudinalment. Amb un ganivet fem un enreixat procurant no tallar la pell. Posem sal i un bon raig d’oli i l’enfornem a 180 °C durant 30 minuts. Fem una barreja de mostassa i mel. Pintem la carn de les albergínies i les tornem a enfornar a 180 °C durant deu minuts. A la base del plat hi posem una capa d’hummus. A sobre hi posem l’albergínia lacada. Acabem amb formatge de cabra, cigrons especiats, fruita seca variada, tomàquets cherry partits per la meitat, julivert picat i sèsam. Acabarem amb un bon raig d’oli d’oliva extra verge.
2. Cassola d’albergínia i ous
Ingredients:
- Una albergínia
- 5 ous
- 100 g de formatge brie
- 200 g de sofregit de ceba i tomàquet
- Oli d’oliva
- Sal
- Julivert i porradell
Elaboració:
Tallem l’albergínia a rodelles. En una cassola hi posem un bon raig d’oli i hi coem les albergínies per les dues bandes fins que siguin daurades. Afegim sal. Ara hi posem el formatge brie tallat a bocins i el sofregit de ceba i tomàquet. Fem forats per entaforar-hi els ous. Trenquem un ou sobre cada forat. Tapem la cassola i fem coure a foc lent fins que la clara qualli. Fora del foc salem lleugerament els rovells d’ou. Acabem amb julivert picat i porradell.
3. Bunyols senzills d’albergínia
Ingredients:
- 2 albergínies
- 2 ous
- Julivert
- Porradell
- 100 g de pa ratllat
- 100 g de formatge parmesà
- 10 g de llevat químic
- 100 ml de cervesa
- Oli per fregir
- Salsa romesco per acompanyar
Elaboració:
Directament a la flama, escalivem les albergínies fins que la pell queda ben socarrimada. Les acabem de coure al forn a 180 °C durant uns 20 minuts. Les fem refredar tapades. Les pelem amb ajuda d’un paper per retirar tota la pell socarrimada. Les aixafem en un bol. Hi posem sal, julivert i porradell picat, un ou sencer, formatge parmesà, pa ratllat, llevat químic, cervesa, un rovell. Barregem el conjunt. Batem la clara a punt de neu i l’integrem a la barreja. Posem oli abundant en una cassoleta petita i quan sigui calent anem posant-hi culleradetes de barreja. Quan siguin daurades les posem sobre paper absorbent. Acompanyem amb salsa romesco.