La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els musclos i les 3 receptes delicioses que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar uns musclos gratinats, uns musclos amb xoriç i una crema de coliflor amb musclos.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 receptes a partir de musclos (4 pers.)
Musclos gratinats
- 1 kg de musclos
- Per obrir els musclos: 1 fulla de llorer i vi blanc
Per fer la salsa:
- 100 g de maionesa
- Farigola
- Romaní
- Julivert
- Porradell
- 1 llimona
- Encenalls de pernil
En una cassola, posem els musclos amb un raig d’oli, una fulla de llorer i un raig de vi blanc. Coem, tapats, uns tres minuts, fins que s’obrin. Els deixem refredar i retirem la closca buida. En un bol posem la maionesa i hi aboquem tot ben picat: la farigola, romaní, julivert, porradell i pell de llimona. Barregem bé. En una safata apta per a forn hi posem els musclos i els farcim amb la maionesa d’herbes. Gratinem uns 3 minuts, ben pendents que no es cremi. Retirem del forn, una mica d’encenalls de pernil al damunt i a gaudir.
Musclos amb xoriç
- 1 kg de musclos
- Un xoriç de bona qualitat
- Una ceba
- Un pebrot vermell
- Un gra d’all
- Un pebrot verd
- Conyac
- Gingebre
- Llimona
- Julivert
En una paella gran amb oli hi sofregim el xoriç, afegim la ceba picada, el pebrot vermell, el pebrot verd, un all picat, salpebrem i afegim una mica més d’oli. Ara, afegim els musclos i amb el foc ben fort posem un bon raig de conyac i flamegem amb un encenedor. Acabem amb gingebre ratllat, pell de llimona i julivert i deixem uns 3-4 minuts al foc perquè acabin d’obrir-se els musclos. Bon profit!
Crema de coliflor amb musclos
- 1 coliflor
- 50 g de mantega
- 1 ceba
- 500 ml d’aigua o brou
- 200 g de musclos (obrir amb una fulla de llorer i un bon raig de vi blanc)
- Pebre vermell
- Oli
- Sal
En una olla posem una mica de mantega i deixem que es fongui. Afegim una ceba picada i la coliflor tallada a trossos (reservem un tros petit pel final). Fem enrossir durant uns cinc minuts, a foc lent. Afegim uns 500 ml d’aigua o brou i deixem que bulli uns deu minuts o fins que la coliflor sigui tova. Salpebrem i triturem fins a aconseguir una crema ben fina. En una altra olla obrim els musclos amb una fulla de llorer i un bon raig de vi blanc. Un cop oberts els traiem de la seva closca. En un bol petit posem un bon raig d’oli i dues cullerades de pebre vermell, barregem bé fins a fer un oli de pebre vermell. En un plat posarem la crema de coliflor a la base i coronem el plat amb els musclos, una mica d’oli de pebre vermell i ratllarem el tros de coliflor crua que tenim reservat per acabar el plat. I a gaudir!
Si no en tens prou i ets un fanàtic dels musclos o, en general, de les receptes, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.