La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en la pera i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una amanida de pera i gorgonzola, un llom amb peres i unes peres al vi.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb pera

1. Amanida de pera i gorgonzola

Ingredients:

  • 2 peres
  • 100 g de barreja d’enciam
  • 100 g de gorgonzola
  • 4 tomàquets cherry
  • 40 g de nous
  • Mig gra d’all
  • Un raig de vinagre de vi negre
  • Una cullerada de mostassa
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • El suc de mitja llimona
  • Sal
  • Mantega
  • Crostons de pa
Receptes Ada Parellada 3 plats amb pera / Foto: Raquel Sánchez
Amanida de pera i gorgonzola / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Pelem i tallem les peres a daus petits. Les saltem a una paella amb mantega fins que prenguin un color daurat. Fem dues parts, una part serà per a la vinagreta i l’altra per a l’amanida. Fem la vinagreta. Posem la meitat de la pera saltada a un pot de batedora. Cobrim amb aigua i hi afegim mig gra d’all, un raig de vinagre de vi negre, una cullerada de mostassa, oli, sal i el suc de llimona. Triturem fins a aconseguir una vinagreta emulsionada. Amanim l’enciam amb la vinagreta. Acabem l’amanida amb l’altra meitat de la pera enrossida, gorgonzola a dauets, nous picades, tomàquets cherry tallats en quatre i crostons de pa.

2. Llom amb peres

Ingredients:

  • 8 talls de llom de porc
  • 2 peres
  • 1 ceba
  • Vi blanc
  • Brandi
  • Farigola fresca
  • Salsa perrins
  • Un raig de mostassa
  • Mantega
  • Oli d’oliva
  • Sal
Receptes Ada Parellada 3 plats amb pera / Foto: Raquel Sánchez
Llom amb peres / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

En una paella amb un raig d’oli calent, daurem els talls de llom salpebrat a foc alt. Retirem. Desglacem la paella amb vi blanc, quan s’hagi evaporat hi afegim la ceba filetejada. Abaixem el foc i fem coure lentament fins que la ceba sigui ben daurada. Ara hi posem els sucs que ha deixat anar el llom i les peres pelades i tallades a daus. Afegim un raig de vi blanc perquè ajudi a coure, farigola fresca, salsa perrins, sal, un bon raig de mostassa i coem lentament fins que la pera sigui lleugerament tova. Hi posem un bon raig de brandi, apugem el foc al màxim i flamegem. Quan les flames s’apaguin, cobrim amb nata, tornem a posar els talls de llom i deixem reduir uns minuts fins que pren textura de salsa. Rectifiquem de sal i pebre i servim.

3. Peres al vi

Ingredients:

  • 4 peres (no gaire madures)
  • 1 litre de vi negre
  • 250 g de sucre
  • 1 canonet de canyella
  • 2 estrelles d’anís
  • 2 claus d’olor
  • La pela d’una llimona
  • 200 g de mató
  • Un grapat de festucs
Receptes Ada Parellada 3 plats amb pera / Foto: Raquel Sánchez
Peres al vi / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Pelem les peres i els deixem la tija. Les posem en una olla i les cobrim amb el vi, el sucre, el canonet de canyella, les estrelles d’anís, la pela de la llimona i els claus d’olor. Fem coure lentament durant una hora. Les retirem de l’olla i deixem reduir el vi a la meitat. Servim les peres amb el mató i les banyem amb l’almívar de vi i uns festucs picats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!