La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és un llibret d'entrecot amb formatge blau i amanida de cabdells, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!
L'entrecot és un dels talls de carn més suculents i deliciosos. Se sol cuinar a la planxa o a la graella, però com en gairebé tota elaboració a la cuina, sempre hi ha diferents maneres de preparar un mateix producte. En aquest cas, en comptes de cuinar el tall de carn sol directament al foc, el farem farcit de formatge blau, arrebossat i acompanyat d'una amanida de cabdells amb mostassa i maionesa que li donarà un contrapunt únic. Es tracta d'un plat contundent, d'aquells que costa acabar, però que no vols deixar perquè és exquisit. Com en qualsevol elaboració, com més bona siguin els productes que utilitzis, millor resultat obtindràs. En aquest cas, la carn és el producte principal, però el formatge també té força protagonisme al plat, així que procura que també sigui bo.
En comptes de cuinar el tall de carn sol directament al foc, el farem farcit de formatge blau, arrebossat i acompanyat d'una amanida de cabdells amb mostassa i maionesa que li donarà un contrapunt únic
Ingredients de la recepta:
- Entrecot d'angus
- Formatge blau
- Sal
- Farina
- Ou
- Pa ratllat o panko
- Oli d'oliva
- Mostassa vella de Dijon
- Mel
- Maionesa
- Cabdells
- Llimona
😍 La millor truita per aprofitar les sobres de la calçotada

El pas a pas de la recepta
- Obre l'entrecot per la meitat, sense separar del tot les dues meitats, i posa el formatge blau a dins.
- Un cop farcit, sala la carn, però no et passis perquè el formatge ja és força salat.
- Prepara un plat amb farina, un amb ou batut i un amb pa ratllat o panko.
- Passa la carn per les tres estacions en aquest ordre: farina, ou i pa ratllat. Arrebossa'l sense por, que quedi ben impregnat.
- Prepara una cassola amb abundant oli d'oliva i quan sigui calent, posa-hi el llibret per fregir-lo.
- Mentrestant, barreja la mostassa, la mel i dues cullerades de maionesa amb els cabdells.
- Barreja-ho bé i deixa-ho reposar 5 minuts.
- Un cop la carn sigui daurada, retira-la del foc.
- Amb un paper absorbent, retira l'excés de greix, amaneix-ho amb un raig de suc de llimona i ja pots servir.