La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, són unes espatlletes de conill confitades amb fredolics saltats, el plat de tardor més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!

 

Sovint preparem plats fregits, saltats, guisats o bullits, però poques vegades acostumem a fer, per norma general, un plat confitat. Aquesta recepta d'espatlletes de conill amb fredolics és l'excusa perfecta per provar aquesta tècnica a casa. Una recepta de caça i de tardor ideal per aquestes dates. Un plat senzill amb el qual aconseguiràs un resultat sofisticat i que pots adaptar amb els bolets que tinguis. És important que sempre facis servir productes de temporada i, idealment, de proximitat. Si els bolets els has collit tu, assegura't primer de confirmar que siguin comestibles. Amb el menjar no s'hi juga, especialment quan ens arrisquem a cometre un error fatal.

Una recepta de caça i de tardor ideal per aquestes dates. Un plat senzill amb el qual aconseguiràs un resultat sofisticat i que pots adaptar amb els bolets que tinguis.

Ingredients de la recepta:

  • Oli de gira-sol
  • Oli d'oliva
  • Espatlles de conill
  • Fredolics
  • All
  • Julivert
  • Ous
  • Sal

😍 Unes galtes de porc guisades amb bolets
 

El pas a pas de la recepta

  1. Posem les espatlles en oli de gira-sol calent, a uns 80 graus, durant dues o tres hores.
  2. Un cop confitades, les traiem i les refredem.
  3. En una paella, afegim oli d'oliva cru, sense por.
  4. Hi afegim els fredolics i posem les espatlles de conill.
  5. Ho deixem coure fent xup-xup uns cinc minuts.
  6. Donem la volta a les espatlles perquè agafin color per l'altre costat i seguim coent una estona més.
  7. Un cop llest, separa els rovells de les clares dels ous.
  8. Amb la paella encara calenta, però ja fora del foc, aboca les clares als fredolics perquè quallin una mica.
  9. Emplata la recepta.
  10. Per acabar-ho, afegeix per sobre els rovells d'ou batuts, com si fos una salsa. L'escalfor del plat les cuinara una mica.
  11. Un polsim de sal, i a gaudir! Salut i sort!

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.