Hi ha molts motius pels quals ve de gust menjar més fruita a l'estiu. El primer és perquè hi ha molta més varietat i això també provoca que sigui més senzill trobar bons preus. D'altra banda, quan fa molta calor el cos demana aliments més lleugers i refrescants, condicions que compleix la fruita a la perfecció. De la mateixa manera, necessitem una aportació extra d'hidratació i una altra vegada la fruita es col·loca com una interessant opció.
I posats a menjar més fruita, intentarem que sigui una mica diferent i variada. A més, ara que tenim més temps, provar cada dia una fruita nova pot ser la resta gastronòmica més saborosa i divertida.
Perquè no tinguis excuses aquí van set fruites tropicals (una per cada dia de la setmana), diferents, originals i que estan ara en plena temporada, per la qual cosa el seu preu també és més econòmic.
- Pitaya. Comencem la setmana amb una de les fruites més boniques i originals. Segur que l'has vist en xarxes socials mil i una vegades. La seva polpa blanca és plena de petites llavors negres que són comestibles. La seva composició és bàsicament aigua, per la qual cosa és tremendament refrescant i molt dolça.
- Carambola. Dimarts ens toca aquesta fruita amb forma d'estrella l'origen de la qual trobem a Indonèsia i Malàisia. No saps com menjar-la? Només has de rentar-la molt bé, perquè no fa falta pelar-la. El seu sabor té un punt àcid que la converteix en un mos encara més desitjable a l'estiu. Això sí, si és la primera vegada controla la quantitat que menges ja que es tracta d'un laxant natural.
- Litxis. Dins de les fruites tropicals més exòtiques, podem dir que aquesta és una i les més comunes a les nostres fruiteries i no sol ser molt complicat trobar-la. També s'utilitza molt en restauració, ja que el seu aspecte millora qualsevol presentació i converteix el plat més simple en una cosa especial. El seu sabor és molt dolç i combina amb sabors més plans pel que sol protagonitzar macedònies o batuts.
- Rambutan. Té nom de medicament i, bé és cert, que per a molts és una "superfruita" a causa de les seves propietats nutricionals i els molts beneficis que aporta. Encara que el seu aspecte sembla perillós, aquests pèls són inofensius i no punxen, per la qual cosa es pot obrir amb facilitat. Això sí, recorda que en el centre té una llavor que no és comestible.
- Fruita de la passió. És divendres i el cos ho sap i res millor per començar el cap de setmana amb la fruita reina de les xarxes socials. El seu nom és maracujà i el seu aspecte pot ser tan desitjable com desagradable, opinió que canviarà quan sàpigues que les seves llavors també es mengen i el seu sabor és deliciós. En qualsevol cas, pots apostar per prendre-la en sucs o batuts. Qualsevol opció t'encantarà.
- Mangostan. A Indonèsia la consideren "la reina de les fruites" a causa del seu deliciós sabor i a les seves propietats medicinals, entre les quals destaca la seva gran aportació d'antioxidants. Encara que explica la llegenda que aquest sobrenom prové de l'època de la reina Victòria, qui va prometre nomenar cavaller a qui li portés aquesta fruita i ningú ho va aconseguir.
- Alvocat. Encara que ara estigui a l'ordre del dia, no hem d'oblidar que es tracta d'una fruita tropical i ara estan en temporada. Això sí, si prefereixes esperar que arribin els espanyols, aquests que es conreen a Màlaga i Granada, hauràs d'esperar un mes més.