La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, són unes galtes de porc guisades amb bolets, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de tardor. Salut i sort, família!

Els guisats són la joia de la corona de la cuina catalana. Fets amb molt d'amor i a foc lent, l'única manera d'aconseguir un bon guisat és tenir molta paciència. Ara bé, si vas curt de temps o vols provar una recepta diferent, pots cuinar aquestes galtes de porc ràpides, senzilles i delicioses fetes amb bolets de tardor. Els bolets que utilitzis dependran dels que trobis a la teva zona o al mercat. Cada racó de Catalunya té una realitat diferent, però independentment dels que escullis, assegura't que siguin bons, que estiguin nets i que en tens prou. És important adaptar la recepta en funció de la quantitat de gent per a la qual cuinis

Si vas curt de temps o vols provar una recepta diferent, pots cuinar aquestes galtes de porc ràpides, senzilles i delicioses fetes amb bolets de tardor

Ingredients de la recepta

  • Galtes de porc
  • Bolets de temporada
  • Herbes aromàtiques
  • Aigua
  • Llorer
  • All
  • Sal gruixuda
  • Oli
  • Pebre negre
  • Pebre vermell picant

😍 Un arròs de mar i muntanya
 

El pas a pas de la recepta

  1. El primer que hauràs de fer és bullir les galtes crues en aigua amb all cru i llorer.
  2. Posa la paella al foc i deixa que s'escalfi una mica.
  3. Afegeix-hi les herbes aromàtiques, directament, sense oli. D'aquesta manera tot començarà a fer bona olor.
  4. Afegeix les galtes de porc, sense oli. Distribueix-les de manera uniforme per sobre la capa d'herbes.
  5. Afegeix els bolets cuinats amb la seva pròpia aigua, seguim sense oli.
  6. Deixa-ho tot al foc durant tres minuts sense perdre-ho de vista.
  7. Un cop llest, ara sí, afegeix un raig d'oli cru. Ha de servir per amanir-ho bé, no per fregir-ho. Pots fer servir un oli de més o menys bona qualitat.
  8. Munta el plat i amaneix amb sal gruixuda, una mica de pebre negre i una mica de pebre vermell picant.
  9. Acaba el plat amb una mica de moixernons de tardor crus ratllats per sobre.

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.