La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el formatge d'untar i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar uns bombons de colors, uns espaguetis amb salsa de formatge i una crema de llimona exprés.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb formatge d'untar

1. Bombons de colors

Ingredients:

  • 125 g formatge d’untar
  • 100 g de formatge de cabra
  • 60 g festucs
  • 40 g nabius deshidratats
  • 40 g de nous
  • 40 g d’albercocs deshidratats
  • Farigola fresca
  • Una cullerada d’orenga
  • Porradell fresc
Bombons de colors / Foto: Martí Torres

En un bol aixafem el formatge de cabra, que ha d’estar a temperatura ambient i hi afegim el formatge d’untar. Hi posem la farigola fresca i el porradell picat i també l’orenga. Barregem bé. Piquem les nous, els nabius, els festucs i els albercocs. Ho barregem en un bol. Amb una cullera fem petites porcions i les posem en el bol, sacsegem perquè s’enganxin les fruites seques i, finalment, ens ajudem amb les mans per aconseguir una bola. Reservem a la nevera fins al moment de menjar-ho.

2. Espaguetis amb salsa de formatge

  • 300 g d’espaguetis
  • 10 tomàquets cherry
  • 200 g de formatge d’untar
  • 100 g de salsa de tomàquet
  • Un manat d’espinacs
  • 10 olives negres
  • 1 cullerada d’orenga
  • Sal
  • Oli
Espaguetis amb salsa de formatge / Foto: Martí Torres

Bullim els espaguetis a una olla amb abundant aigua amb sal durant uns 8 minuts. En una paella posem els tomàquets cherry i els saltem amb un raig d’oli, a foc mitjà fins que veiem que comencen a cedir.  Ara hi posem els espinacs, sacsegem i quan veiem que van perdent la forma hi posem la salsa de tomàquet, el formatge d’untar i les olives negres sense pinyol tallades en quatre. Remenem i hi posem un cullerot d’aigua de bullir els espaguetis. Sacsegem perquè s’amari el conjunt i hi posem els espaguetis, sal i orenga. Integrem tot plegat i servim.

3. Crema de llimona exprés

Ingredients:

  • 3 llimones
  • 400 g de llet condensada
  • 200 ml de nata del 35%
  • 230 g de formatge d’untar
  • La ratlladura d’una llimona
  • Maduixots per acabar el plat
Crema de llimona exprés / Foto: Martí Torres

Barregem la llet condensada amb el formatge d’untar, el suc de les tres llimones i la ratlladura de llimona. Muntem la nata i la incorporem amb cura a la preparació anterior. Guardem a la nevera fins el moment de menjar-ho. Ho acabem amb maduixots picats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!